2022. április 22-én avatták fel a megújult, modern és minden igényt kielégítő udvarrészt a KEVI Harangvirág Óvodájában, amiről korábban tájékoztattuk olvasóinkat. Az udvar azonban további fejlesztéseken esett át, hogy még több elfoglaltságot biztosítson a gyermekek számára. Erről Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető számolt be hírportálunknak.

„A családi nap óta a burkolat lett befejezve. Az időjárás idáig közbeszólt, mert sem hidegben, sem túl melegben, sem esős időben nem lehetett elvégezni a hozzá szükséges munkálatokat. Türelmesen kivártuk az óvodásokkal, hogy minden elkészüljön. A véglegesen befejezettnek tekinthető udvarrészt elsőként a Katica csoportosok vehették birtokba egy családi nap keretében június 10-én. Azt követően pedig az összes csoport kipróbálhatta. Most már ez a „menő” udvar, mindenki itt szeretne játszani – tette hozzá mosolyogva a tagintézmény-vezető.

-Hirdetés-

Biztonságosan, balesetmentesen egyszerre akár három csoportot is be tud fogadni a megújult játszóudvar. Vannak alapvető szabályok, amiket az óvodásokkal megismertettek az udvar használatbavétele előtt. Az egyik legfontosabb, hogy a futóbiciklikkel, kismotorokkal csak a szürke (úttesten) sávban szabad közlekedni a menetiránynak megfelelően, amit gyalogátkelőhelyek kereszteznek, valamint közlekedési táblák és jelzőlámpák színesítenek. Ezeket figyelembe kell venni, annak megfelelően közlekedni akárcsak a való életben. Mindemellett parkoló és benzinkút is kialakításra került a színes burkolaton.   

„A nagyobb csoportosok már ügyesen felismerik, és a szabályoknak megfelelően közlekednek az új udvaron, a kicsiknek pedig segítünk, többször elmondjuk, felhívjuk rá a figyelmüket, de a nagyobb társaik is segítenek ebben” – mondta Tiriczné Szabó Szilvia.

Új gépparkkal -futóbiciklikkel- is bővült a játékok sora, amit Bolvári Zsolt segítségével tudott beszerezni az intézmény a családi napon befolyt támogatási összegből. Az intézményvezető hozzátette- terveink között szerepel új kismotorok beszerzése is, ugyanis a meglévők már elhasználódtak az évek alatt.”

Kapcsolódó cikk
Udvaravató családi napot rendeztek a KEVI Harangvirág Óvodájában
Udvaravató családi napot rendeztek a KEVI Harangvirág Óvodájában
A kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodájának udvar részén komoly fejlesztést hajtottak végre. Az intézmény saját költségvetéséből megújult az óvoda ezen területe,...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS