Elfogták és őrizetbe vették a megbízót, valamint az egyik tolvajt a kiskőrösi rendőrök. Három társukat gyanúsítottként hallgatták ki.

Sorban érkeztek a bejelentések idén februártól kezdődően a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra, miszerint mezőgazdasági gépeknek veszett nyoma. Az egyik egy körbekerített tanyáról tűnt el, az ismeretlen tolvaj még a kaput is kidöntötte, hogy meglovasítsa a drága munkagépet. Két másikat szintén egy zárt telephelyről lopott el valaki, egy esetben pedig az út mellől tűnt el traktor, amit eladásra szánt tulajdonosa.

-Hirdetés-

A mindenre kiterjedő nyomozati munka eredményeként az egyenruhások megállapították, hogy egy 32 éves férfi bízott meg hol egy, hol pedig több embert a bűncselekmények elkövetésével. A bűnelkövetőknek 300.000 forintot ígért a tolvajlásért.

A nyomozás adatai szerint egy soltvadkerti, szintén 32 éves férfi volt az egyik, aki a „munkára jelentkezett”, a gyanú szerint ő mind a négy traktor meglovasításában részt vett. Emellett fény derült arra, hogy egy rotációs kapát és három motort is ellopott a közelmúltban. Őt és a bűncselekményekre felbújtó férfit június 12-én elfogták és őrizetbe vették a kiskőrösi nyomozók. Társaikat, egy 27 éves nőt, egy 34 éves és egy 57 éves férfit gyanúsítottként hallgattak ki, ők jelenleg szabadlábon védekezhetnek.   

Forrás, kép: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira