Átadása óta számtalan fejlesztést valósított meg a város a Záportározónál: rekortán futópálya, több mint 1000 fa, közvilágítás, szeméttárolók, padok, ivókutak szolgálják az odalátogatók kényelmét. Vannak azonban olyanok, akik nem becsülik meg a városnak ezt az értékét. Megrongálták már a padokat, de volt olyan is, hogy facsemetéket törtek ki, ezért vált szükségessé egy térfigyelő kamerahálózat kiépítése is.

-Hirdetés-

Kezdetektől téma a közösségi platformokon a futók, sétálók és a kutyások ellentéte. Legutóbb pedig horgászok jelentek meg a Záportározónál. Erre reagálva Horgászni tilos! táblákat helyezett ki az önkormányzat. Ennek kapcsán kért szót a legutóbbi testületi-ülés alkalmával Ungvári Ferenc képviselő, aki egyben a Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgászegyesület elnöke is.

Kapcsolódó cikk
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Szerdán délután, a Városháza dísztermében tartották soron következő, júniusi képviselő-testületi ülésüket a kiskőrösi városatyák, akik több mint 20 napirendi pontban...

„Nem a város tiltja be, hanem az országos törvény tiltja meg. Ez nem Kiskőrösre szól, hanem mindenhol megtiltja a törvény, hogy bárhol is engedély nélkül horgásszunk. A város a projektet felügyelő tulajdonos, melyet a projektnek megfelelően kell használni. A kiskőrösi záportó nem horgásztó, ezért a város vezetése mindig tiltani fogja, és nem azért, mert nem szeretnénk, hogy például a gyerekek megtanuljanak horgászni, vagy élvezzék a horgászatot. Jelenleg ezt nem tehetjük” – hangsúlyozta Ungvári Ferenc önkormányzati képviselő.

Horgászni csak halászati vízterületen lehet, azaz ott, amelyre érvényes területi engedéllyel is rendelkezünk. A Záportározót nem horgászati céllal hozta létre a város. Az ilyen vízfelületeket a Nébih ellenőrzi.

„A Nébihnek van egy Halkommandó nevű intézménye, amely iszonyatosan szigorú. Ha valakit megfognak ott horgászaton és még víztérkódunk sincs, akkor az pórul járhat. Ahol mindenféle engedély nélkül szabad horgászni, az csak a kertünkben lévő kerti tó” – tette hozzá.

Ungvári Ferenc arra kérte a város lakosságát, hogy vegyék komolyan a kihelyezett tiltó táblákat és értsék meg, hogy a Záportározónál TILOS horgászni!

Forrás: Kiskőrös TV 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS