Június 21-én, Kiskőrös Város Képviselő-testületi ülésén a városvezetők egyhangúlag elfogadták a Kiskőrösi Rendőrkapitányság éves beszámolóját. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság irányítása alatt működő Kiskőrösi Rendőrkapitányság megbízott kapitányságvezetője: dr. Tartott Zsolt r. alezredes készítette el a határozat-tervezet mellékletét képező beszámolót a közrend, közbiztonság helyzetéről.
A beszámoló tartalmazta a Kiskőrösi Rendőrkapitányság által a 2022. évben végzett munkát, beszámolt a település 2022. évi közbiztonsági, ezen belül a közrendvédelmi, közlekedésrendészeti, valamint bűnügyi helyzetéről, megtett intézkedéseikről, mellyel kapcsolatban prezentációt tartott a képviselőknek. Továbbá a 2023-as évben várható feladataikról is mesélt a városvezetőknek. 

Kapcsolódó cikk
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Domonyi László: „Közel 17 milliárd forintos vagyonnal rendelkezik a város”
Szerdán délután, a Városháza dísztermében tartották soron következő, júniusi képviselő-testületi ülésüket a kiskőrösi városatyák, akik több mint 20 napirendi pontban...
-Hirdetés-

Filus Tibor képviselő kérdésére válaszolva elmondta, hogy jelenleg nincs tudomása arról, hogy terveznének traffiboxot Kiskőrös területére, azonban az önkormányzatnak bármikor lehetősége van az eszköz beszerzésére. Szedmák Tamás alpolgármester pedig köszönetet mondott a március 15-i nagyrendezvény helyszíni biztosításáért a rendőrség munkatársainak.

(j-b): dr. Gulyás Zsolt, Bács-Kiskun Vármegye rendőrfőkapitánya és dr. Tartott Zsolt megbízott kapitányságvezető

Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, Bács-Kiskun Vármegye rendőrfőkapitánya is szót kért, aki elmondta, hogy az elmúlt évben soha nem látott migrációval küzdött meg a megye, mely jelentősen emelte a bűncselekmények számát. A tavalyi évben a közlekedésrendészet tekintetében nagyon fekete évet zárt nemcsak az ország, hanem a megye is, hiszen országos szinten itt volt a legmagasabb a halálos balesetek száma. Az ittasan okozott balesetek száma is jelentősen növekedett. Végül a passzív biztonsági eszközök használatára biztatta az embereket. Majd a 2023-as év kapcsán örömmel hangsúlyozta, hogy ebben az évben már jelentősen csökkent a közúti balesetek száma, tehát munkavégzésük hatékonynak mondható. Hozzátette, a nyári időszakra minden városi kapitányság köteles gyalogos szolgálatot ellátni, leginkább a piaci napokon és a szórakozási idősávokban, hétvégén. Nyomatékosította, hogy folytatni fogják ellenőrzéseiket, hiszen fontos a közlekedésbiztonság, továbbá nagy hangsúlyt fektetnek a pszichoaktív anyagok felszámolására is. Örömmel mesélte, hogy ebben az évben három nagyobb bűnszervezetet számoltak fel.

Kapcsolódó cikk
A nyár folyamán rendszeresen számíthatuk drónos forgalomellenőrzésre Bács-Kiskunban
A nyár folyamán rendszeresen számíthatuk drónos forgalomellenőrzésre Bács-Kiskunban
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvenhárom anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök...

Dr. Gulyás Zsolt dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr- főkapitányság vezetője tájékoztatást adott arról, hogy a Kiskőrösi Rendőrkapitányság vezetőjévé 2023. július 01-jei hatállyal a jelenleg megbízott dr. Tartott Zsolt rendőr alezredest javasolja kinevezni, akit szakmailag és emberileg is alkalmasnak tart a kapitányságvezetői feladatok ellátására. A Bács-Kiskun Vármegyei rendőrfőkapitány dr. Tartott Zsolt kapitányságvezetői kinevezésével kapcsolatban a képviselő-testület állásfoglalását kérte, melyet a testület támogatott.

Kapcsolódó cikk
Összeszokott csapat Kiskőrösön: súlyos bűncselekménnyel ritkán, azonban ittas vezetővel annál gyakrabban találkoznak
Összeszokott csapat Kiskőrösön: súlyos bűncselekménnyel ritkán, azonban ittas vezetővel annál gyakrabban találkoznak
Súlyos bűncselekménnyel ritkán, azonban ittas vezetővel annál gyakrabban találkoznak a kiskőrösi járőrök. A rendőrség és a lakosok között nagyon jó...

 

Videó: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS