II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézményébe 111 tanulóból 109 teljesítette a tantárgyi követelményeket, két tanuló augusztusban javítóvizsgát tehet – mondta Petriné Bugán Barbara tagintézmény vezető.

Kik, miért, és milyen elismerésben részesültek az év végén?
-Hirdetés-

-Minden évben a nevelőtestület döntése alapján emlékplakettben részesülhetnek az arra érdemes 8. osztályos tanulók. Idén három diáknak ítéltük oda intézményünkben adható legmagasabb elismerést.

Péli Viola az iskola kiváló tanulója és művésze díjat kapta és emlékplakettben részesült.

Fazekas Bálint az iskola kiváló művésze díjat kapta és emlékplakettben részesült. Emellett példás közösségi munkájáért, technikai segítségnyújtásaiért, versenyeken elért eredményeiért jutalomkönyvben és oklevélben részesült.

Bán Bíborka az iskola kiváló tanulója és sportolója díjat kapta és emlékplakettben részesült.

Egyik tanulónk elnyerte a Honvédelmi Minisztérium Sportért felelős Államtitkárságának elismerését. Bán Bíborka, aki kimagasló tanulmányi eredménye mellett a sportban is az ország legjobbjai közé tartozik, Magyarország jó tanulója jó sportolója címet érdemelte ki és elismerő oklevélben részesült.

22 kitűnő és 16 jeles tanulónk lett, akik a tanévzáró ünnepségen példamutató szorgalmukért könyvjutalomban, elismerő oklevélben és a tázlári papírbolt felajánlásából vásárlási utalványában részesültek.

1.osztály: Csiki Dorottya, Fülöp Bella, Hegedűs Bálint, Hirsch Ádám, Kiss Kira, Patai Zsolt, Szél Dóra, Timár Dominik, Trsztyinszki Zsófi, Vizi Hunor, Horváth Jázmin, Kanalas Vivien, Kótai Rubina, Martin Milla, Vass Dávid Tibor, Vörösváczki Réka

  1. osztály: Eiler László, Horváth Hanna, Kónya István, Lehoczki Zente, Lévai György
  2. osztály: Hegedűs Zoltán, Lehotay Luca, Müller Márta, Szél Nándor
  3. osztály: Fülöp Eliza, Fábián Xénia Nóra
  4. osztály: Fenyvesi Armand, Gombár István, Lehoczki Noel, Martin Hanga, Péli Réka, Sárközi Bence, Szalai Tímea Anna
  5. osztály: Lévai Noémi
  6. osztály: Bán Bíborka, Péli Viola, Németh Balázs.

Könyvjutalomban és elismerő oklevélben részesült Kelemen Dorina (8. osztály) a katolikus hitéletben való aktív részvételéért.

Minden évben jutalmazzuk azt a tanulót, aki az előző év végi átlagán a legtöbbet javított. Idén két diák, Hirsch Richárd (7. osztály) és Zsikla Roland (8. osztály) kapott oklevelet, egy-egy focilabdát, és a Vadkert Komszolg. Kft felajánlásából családi belépőjegyeket a vadkerti tóra.

22 kitűnő és 16 jeles tanuló vehetett át könyvjutalmat, oklevelet
Hányan ballagtak el a 2022/23-as tanév végén az intézményből?

16 nyolcadik osztályos tanuló ballagott el, akik közül 11-en érettségit adó iskolában folytatják tanulmányaikat, öten pedig szakmát tanulnak.

Ballagó diákok
Tartanak-e nyári tábort?
  • Június 26-30-ig két napközis jellegű tábort is szervezünk: sporttábort a felsősöknek, és az alsósoknak Erzsébet tábort a német nemzetiségi oktatás révén népi hagyományok témakörben.
  • Júliusban az 5-7.osztályosokat a zánkai Erzsébet táborba visszük el, majd augusztus 7-11-ig katolikus tábort szervezünk napközis jelleggel.
Nyár során lesz-e az intézményt érintő felújítás?

A tornatermi öltözők és a tornaszertár felújítására, a tornacsarnok ereszcsatornáinak cseréjére kerül sor, és tervezzük iskolaudvar egy részének térkövezését.

Június 21-én a Szülői Munkaközösség pedagógusnapi ünnepséget és vacsorát szervezett óvodánk, iskolánk jelenlegi és nyugdíjas pedagógusainak, amit ezúton is köszönünk, és köszönjük minden szülőnek, hogy a pedagógusok mellett állnak, elfogadják elvárásainkat, céljainkat, és motiválják gyermekeiket a keresztény-katolikus elvárások és értékek megszerzése irányába.

Pedagógusnapi ünnepség

A pedagógusnapon adtam át az intézmény vezetőjeként a jubileumi jutalmakat, és Tornyay Györgyné, Ági néninek a Rubindiplomáját, ami egy elismerő oklevél a diploma megszerzésének 70. évfordulójára. Őszinte szívből kívánjuk, hogy még számos ilyen ünnepi alkalom aranyozza be nyugdíjas kolléganőnk életét!

Tornyay Györgyné, Ági néni a Rubindiplomáját vehetett át

 

Udvarhelyi Attila, a soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője elmondta, hogy a 2022/23-as tanév végén 546 diák léphet felsőbb osztályba.

Kik, miért, és milyen elismerésben részesültek az év végén?
  1. 8 éven keresztül minden tanévet kitűnően végzett el:

     Kovács Botond Gábor,
     Mihók Péter,
     Opóczki Nadin Sára
     Havic Maja
     Kálmán Patrik
     Nyerges Bence
     Virág Nóra
     Seres Eszter
     Révész Csongor
     Szomor Bíborka

  1. Év kiskertésze: Szalontai János
  2. Optimusz díj (testnevelők díja az éves munkáért): Rádi Máté
  3. NyelvÉSZ díj (alsó-felső): Fejes Lara, Mihók Péter
  4. Zrínyi-díj ( humán műveltségterületen kimagasló teljesítményért, alsó-felső) – könyv, oklevél: Nagy Zsófia (4.c), Nagy Nóra (7.c)
  5. Gordiusz díj (matematikában kimagasló teljesítményért, alsó-felső) – könyv, oklevél: Fogl Fanni, Frittmann Eszter (7.c)
  6. Kossuth Lajos Általános Iskola Jó tanulója, jó sportolója: Frank Gergő, Nyerges Bence
  7. Év utánpótlás sportolója (Pétervári Zoltán alapította): Nagy Viktória
  8. Év Sportolója (Pétervári Zoltán alapította): Németh Bálint
  9. Szervánszky László díj a sporttehetségekért: Schmél Edna (6.c)
  10. Szervánszky László díj a tehetségekért: Révész Csongor
  11. Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány díjazottja: Iskolai énekkar, Sámel Réka népdalénekes, Darányiné Haris Gabriella énekkar vezető Diákönkormányzati díjat: Szomor Bíborka
  12. Orczy-díj (Soltvadkert Város Önkormányzata alapította, költészetben, irodalomban nyujtott kimagasló teljestményért): Opoczki Nadin Sára
  13. Művészeti Iskola Kiváló Tanulója: Vida Dorka
  14. Kossuth-Iskola Díjat (végzős, Pétervári Z): Virág Nóra
Hányan ballagtak el a 2022/23-as tanév végén az intézményből?

54 fő.

Van-e olyan pedagógus, aki a tanév végén nyugdíjba vonul?

Rácz Józsefné.

Tartanak-e nyári tábort?

Tematikus táborok:

  • „Tekergő” – 2023.06.26 – 30.
  • „Természetismereti tábor” – 2023.07.03 – 07.
  • „Közlekedj okosan” – 2023.17 – 21.
Nyár során lesz-e az intézményt érintő felújítás?

-Igen, két épületrészben külső hőszigetelés, valamint a tornateremben fűtés korszerűsítés (hőszivattyús rendszerrel).

Az elért eredményeink a méréseken, versenyeken továbbra is bizonyítják, hogy magas színvonalú szakmai munka folyik intézményünkben, de az is fontos, hogy mindeközben a lehető legjobban is érezzük magunkat a közösségünkben. Sajnos, a jogszabályi bizonytalanság, az anyagi és társadalmi megbecsülés hiánya ezt nem segítette.

A digitális mérések szinte végig kísérték a tanévet, hónapokon keresztül felborították a tanítási napok rendjét. Ezeket a kieső napokat is pótolni kellett a tanórákon.

Az Erasmus+ pályázat diákmobilitása ismét színesítette az iskolai életet, növelte elismertségünket a szülők és a település lakosságának körében, valamint hozzájárult a tanulói motiváció növeléséhez. A projekt keretében folytatódik a pedagógusok képzése is, ismét több pedagógus készül külföldi mobilitásra, hogy a legfrissebb módszertani tudással felvértezve kezdhesse az új tanévet.

Összegezve elmondható, hogy a 2022-2023-as tanévben megvalósítottuk a kitűzött munkatervi célokat, sok területen még túl is teljesítettük azt. Sokkal több versenyeredmény, nyelvvizsga született, mint remélni mertük volna, és a rendezvények száma is magasabb lett.


 

Az összes diákunk sikeresen zárta a tanévet, mindannyian felsőbb évfolyamba lépnek – mondta Grausza Jánosné, a Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Petőfi Sándor Általános Iskolájának tagintézmény-vezetője.

Kik, miért, és milyen elismerésben részesültek a tanév végén?
  • Diákolimpián elért számtalan sikeréért Simon Jázmin 8.c iskolánk Jó tanuló-Jó sportoló díját.
  • A Honvédelmi Minisztérium által hirdetett nyílt pályázaton a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2022” címet Simon Jázmin 8.c osztályos tanuló nyerte .
  • Kimagasló sportteljesítményéért: Csóka Larissza 8.a osztályos,  Kecskeméti Dóra, Kupsza Alíz és Viczián Attila 8.b osztályos tanuló és Ambrus Máté 8.c osztályos tanulók .
  • Kiemelkedő közösségi munkájáért: Kelemen Kata 8.b osztályos tanuló vehet át jutalomkönyvet..
  • Angol nyelvből 5 tanulónk szerzett középfokú komplex nyelvvizsga bizonyítványt: Garzó Gréta, Hadnagy Olivér és Schmél Dániel 8.a, Hazafi Sándor Dániel és Ottery Dániel Fedor 8.c osztályos tanulók.
  • Német nyelvből sikeres középfokú komplex nyelvvizsgát tettek Mészáros Katica és Simon Jázmin  8.c osztályos tanulók.
  • Kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért és magatartásáért: Mészáros Katica és Simon Jázmin  8.c osztályos tanuló vehet át könyvjutalmat.
  • Szilágyi Sándorné tanárnő emlékére gyermekei alapítottak díjat, amelyet az idén 2 tanulónk is kiérdemelt, a német nyelvből illetve a magyar irodalom tantárgyból elért kimagasló eredményéért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért. A díjakat átveszi Katona Imre és Mészáros Katica 8. c osztályos tanulók.
  • A Petőfi Iskola Alapítvány díját, mely egy 50 000 forintos Junior bankkártya, Simon Jázmin  kapta matematikából, német nemzetiségi nyelvből és az úszás sportágban elért  kimagasló eredményeiért.
  • Országos hittan versenyen (római katolikus): Szabó Mátyás 1. hely
  • Országos hittan versenyen 3. hely: Csenki Éva Kata 7.b Grausza Dávid 7.a, Peckmann Petra 7.b, Volák Zalán 7.a
  • Junior nyelvvizsga német nemzetiségi nyelvből : Csán-Bogdán Veronika, Szlanka Flóra, Takács Anna 7.b
  • Az Eatrend kft Jó tanuló- Jó sportoló díját Simon Emma 6.b és Simon Jázmin 8.c

Országos német nemzetiségi nyelvi versenyen:

  1. hely: Dely Elena, Farkas Gréta, Farkas Lilla 3.b
  2. hely: Brada Barbara, Kromholcz Csenge 3.b
  3. hely: Filus Kolos, Kálmándy Hunor, Pivarcsi Gergő 3.b
  4. hely:Tóth Zoé, Turák Noémi, Csanády Gréta, Gáspár Petra 4.b
  5. hely: Babucsik Borbála, Bencze Jázmin, Benyó Dóra 4.b
  6. hely: Szekeres Bálint 4.b
  7. hely: Asztalos Zsófia, Markó Petra, Szász Hanni 4b
Hányan ballagtak el a 2022/23-as tanév végén az intézményből?

48 tanuló ballagott idén az intézményből.

Kapcsolódó cikk
Elballagtak a KEVI általános iskolájának végzősei
Elballagtak a KEVI általános iskolájának végzősei
„Látod, elkezdődött egy ismeretlen jövő, amikor a gyermeki életed következményt sző. Bár elképzelt, de szép álmokon át vezet utad majd...
Van-e olyan pedagógus, aki a tanév végén nyugdíjba vonul?

Krizsánné Markó Anikó tanító 40 év után, Pásztor Gyula testnevelés-földrajz szakos tanár 49 év után vonul nyugdíjba.

Tartanak-e nyári tábort?

Az iskolában június 18-30. között nyári napközis tábort tartottunk. Június 20.- július 20. között Kisorosziban táborozik 6 csoport ( a 4. és 6. évfolyam).

Nyár során lesz-e az intézményt érintő felújítás?

A felsős udvaron lesz lépcső és lépcsőkorlát felújítás.

MEGOSZTÁS