A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzős tanulói közül az alábbi felsőoktatási intézményekbe jelentkeztek a diákok:
  • Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar
  • Szegedi Tudomány Egyetem Mérnöki Kar
  • ELTE Pszichológia Szak
  • Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar
  • BGE Pénzügyi és Számviteli Kar
  • Neumann János Gazdálkodási és Menedzsment Alapszak
Kik, miért, és milyen elismerésben részesültek az év végén?

-A szorgalmi időszak lezárultát követően az osztályfőnökök 37 tanulót terjesztettek fel könyvjutalomra, emléklap átvételére. Közülük a legkiemelkedőbbek:

Keresztúri Adrián  tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredményéért 11.A
Kupsza Dániel  tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredményéért 11.A
Németh Dorina Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny megyei fordulója, 3. helyezés Kk 12/1
Dudás Lívia jeles tanulmányi eredményéért 1/9/1
Ba Loretta jeles tanulmányi eredményéért 10.B
Meskó Márk  jeles tanulmányi eredményéért 11.A
Kovács Réka jeles tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért 11.B
Karalkov Ferenc József jeles tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért 9.A
Varga Ildikó Vanda jeles tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért 9.B
Gubán Zoltán kitűnő tanulmányi eredményéért és kiemelkedő sporttevékenységéért 11.A
Torgyik Tamás  kitűnő tanulmányi eredményéért és kiemelkedő sporttevékenységéért 11.A
Faragó Richárd Ottó kitűnő tanulmányi eredményéért, tanulmányi versenyen elért kiemelkedő eredményéért 11.A
Polereczki Petra kitűnő tanulmányi eredményéért, tanulmányi versenyeken elért kiemelkedő eredményéért 11.B
-Hirdetés-

 

Kenguru matematikaverseny helyezettei:
Kenguru matematikaverseny
Megyei
helyezés
Osztály Tanuló
21 11.A Faragó Richárd Ottó
17 11.A Meskó Márk
15 10.A Matuszka Viktória
14 10.B Varga Lili
5 10.B Polányi Ferenc Lázár
5 12.A Barcsik Ferenc Bence
5 9.A Paréj László
3 12.A Szeg Zsolt
1 11.B Polereczki Petra
Hányan ballagtak el a 2022/23-as tanév végén az intézményből?

Ebben a tanévben 114 tanuló ballagott el intézményünkből.

Kapcsolódó cikk
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzősei
Elballagtak a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium végzősei
A hamarosan átadásra kerülő, új sportcsarnok előtti udvaron tarthatta meg ballagási ünnepségét a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium,...
Van-e olyan pedagógus, aki a tanév végén nyugdíjba vonul?
  • Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna Anna
  • Csatai Gáborné
  • Hornyikné Sipiczki Ilona
Nyár során lesz-e az intézményt érintő felújítás?

-Az idei tanévben átadásra került sportcsarnok külső részének parkosítása folytatódik, valamint kialakításra kerül egy kültéri fitness eszközökből álló sportterület a sportcsarnok mellett.

Kapcsolódó cikk
Átadták az új Wattay Sportcsarnokot
Átadták az új Wattay Sportcsarnokot
2023. május 26-án, pénteken délelőtt ünnepélyes keretek közt adták át a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új sportcsarnokát....

A szorgalmi időszakot követően a szóbeli érettségi vizsgákkal párhuzamosan két héten keresztül kerültek megszervezésre az ágazati alapvizsgák. Az ágazati vizsgákon nappali és felnőttképzési jogviszonnyal rendelkező tanulóink közül mintegy 180 főt vizsgáztattunk le. Az eredményes ágazati vizsgát követően a tanulók szeptembertől megkezdhetik a szakirányú oktatást.

Kapcsolódó cikk
A végső számonkérésen 51 diák bizonyítja szakmai tudását
A végső számonkérésen 51 diák bizonyítja szakmai tudását
A május nem csak az érettségizőknek, hanem a szakképző iskola tanulóinak is fontos időpont, hiszen számukra is ekkor ér véget...

Felnőttoktatásban továbbra is indítunk képzéseket, az aktuális szakma kínálatunk megtalálható iskolánk honlapján: kszcwattay.hu


 

A Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum igazgatója, Szentgyörgyiné Szlovák Mária elmondta, hogy a végzősök a májusi ballagáson vehették át mind a kitűnőknek járó könyvjutalmakat, mind a többi iskolai elismerést.

Kapcsolódó cikk
Idén két tanuló is átvehette a KEVI legrangosabb elismerését
Idén két tanuló is átvehette a KEVI legrangosabb elismerését
A KEVI legrangosabb elismerését a Petőfi-díjat idén két tanuló vehette át. Krajcsovicz Adrián Zalán 12.A, és Krizsán Karolina Lili 12.B osztályos tanuló személyében.   Krizsán...

A június 22-én tartott tanévzáró ünnepségen 19 tanuló kitűnő, hat pedig 4,9-es tanulmányi átlagáért kapott egy-egy jutalomkönyvet – név szerint Mester Máté 7.A, Gubicza Bence 8.A, László Zsolt István 8.B, Nemes Krisztián 8.B, Fazekas Laura 9.A, Kelemen Hella 9.A, László Tímea Boglárka 9.A, Sipiczki Dóra 9.A, Suba Marcell 9.A, Szőgyi Regina 9.A, Mészáros Abigél 10.A, Nemes Dániel 10.A, Kohut Zalán 10.C, Szabó Martin 10.C, Trsztyinszki Lili, 11.A Melkvi Amina 11.B, Benedek Eszter Ilona 11.C, Mig Zétény 8.B, Anti Ákos 9.A, Kókai Viktor 9.A, Digner Erina 10.A, Horváth Győző 10.A, Brada János 11.C osztályos tanulók.

Iskolánk egykori matematika – fizika szakos, 2022-ben elhunyt tanára, Szokody Fedor emlékére családja díjat alapított, melyet a tanévzáró ünnepségen három olyan diák vehetett át, akiknek a fizika tantárgy iránti érdeklődésük, teljesítményük példaértékű. Az emlékérem mellett 25 ezer forintot is kapott Nemes Krisztián 8.B, Turú István 11.C és Damásdi Zsolt 11.C osztályos tanuló.

A Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat által meghirdetett interaktív plakátversenyen díjazott tanulók is ezen az ünnepségen kapták meg az eredményükről tanúskodó okleveleket és jutalmakat:

  1. Kelemen Hella; Kókai Viktor; Csengődi Kamilla 9.A
  2. Mlinkó Nikol 9.C; Szőgyi Regina 9.A; Madácsi Vivien 9.A
  3. Jámbrik Enikő; Farkas Petra, Lajkó Zsófia 9.C

Különdíj: Patka Sarolta, Gibert Janka 10.A osztályos tanulók.                    

Az év osztálya verseny eredményhirdetése is megtörtént: az első helyezettnek járó jutalmat és emléklapot a 10.A osztály képviselője kapta meg, a 9.A végzett a második helyen, a 8.B-sek pedig harmadik helyezést szerezték meg.

Hányan ballagtak el a 2022/23-as tanév végén az intézményből?

91 diák köszönt el a tanév végén az intézménytől – 87 gimnazista, illetve 4 bor- és pezsgőgyártó technikustanuló, akik érettségi után vettek részt ezen a kétéves képzésünkön.

Kapcsolódó cikk
Elballagtak a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum végzős diákjai
Elballagtak a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum végzős diákjai
A ballagást 2023. május 6-án szombaton reggel 9 órakor tartották a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és...
Van-e olyan pedagógus, aki a tanév végén nyugdíjba vonul?

Több nyugdíjba vonuló kollégánktól is elbúcsúztunk ballagási ünnepségünkön. Kalapos György mérnöktanár technikustanulóinknak tanított szakmai tárgyakat 35 éven keresztül iskolánkban; Kissné Zsikla Edit magyar-orosz szakos pályakezdő pedagógusként 1983-ban kezdte meg pályafutását intézményünkben, ahol elsők közt kezdett el angol nyelvet is tanítani.

Ridegné Váli Zsuzsanna igazgatóhelyettes számára is elérkeztek a nyugdíjas évek, bár az ő munkájára részmunkaidőben a jövőben is számít az intézményvezetés. Luptákné Hanvay Mária lelkésznő evangélikus hittant tanított iskolánkban, s számára is elérkezett a búcsú ideje tanítványaitól.

Szintén nyugdíjba vonulásuk miatt búcsúzunk Orbánné Szamosfalvi Ildikó iskolatitkártól és a tanterületünkön 2004 óta dolgozó Gyimesi Jánostól is.

Tartanak-e nyári tábort?

Augusztus végén tartunk egy rövid gólyatábort a középiskolát szeptemberben kezdő új diákjainknak, illetve hagyományainkhoz híven idén is szervezünk számukra matematikából is egy előkészítő tábort.

Nyár során lesz-e az intézményt érintő felújítás?

Már el is kezdtük a felújításokat: jelenleg három tanteremben modernizáljuk a világítást, várjuk a fűtésszerelőket, illetve reményeink szerint a nyári szünetben sikerül a lenti folyosók padlóburkolatát, illetve az emeleti beltéri nyílászárókat is kicserélnünk, modernizálnunk.

Mind a tanév végi 4,24-es iskolai átlagunk, mind az érettségi vizsgákon született remek eredményeink – melyeket jól tükröznek az emelt szintű érettségi vizsgákon született 90% feletti, sőt akár 100%-os eredmények is – egyértelműen tükrözik az intézményünkben dolgozó pedagógusok kiváló oktató munkáját. De legalább ennyire büszkék vagyunk kollégáink és diákjaink megyei és országos versenyeredményeire is!

A tanórákon kívüli tartalmas programjaink pedig – melyekről folyamatosan hírt adtunk mind a helyi médiafelületeken, mind iskolánk Facebook oldalán – nevelőmunkánk eredményességéről tanúskodnak. Ezek közül amit kiemelnénk: művészeti jellegű rendezvényeink, versenyeink; külföldi tanár- és diákprogramjaink; végzőseink vajtai tábora; a Petőfi 200 jegyében szervezett programjaink; országos sporteredményeink. Iskolánk ECDL és DExam vizsgahely, Akkreditált Kiváló Tehetségpont, emellett az idei évben megpályáztuk és megnyertük az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Büszkék vagyunk az érettségi vizsga utáni kétéves képzésünkön részt vett, idén végzett technikustanulóinkra is, akik Villányban, idegen vizsgabizottság előtt adtak számot tudásukról, és szerezték meg technikusi oklevelüket. S egyben jelezzük a most érettségizett fiataloknak, hogy szeptemberben újra indítjuk ezt az ösztöndíjjal támogatott képzésünket, várjuk a leendő bor- és pezsgőgyártó technikusok jelentkezését. További részletek iskolánk honlapján (www.kevi.hu).

Sikeres vizsgát teljesítő bor- és pezsgőgyártó technikusok

Végezetül mindenkinek vidám, tartalmas, balesetmentes nyári szünetet kívánunk!

A fotógalériában a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Technikum képei láthatók.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (9 db kép)
MEGOSZTÁS