Írta: vira
Továbbra sem csökken Kiskőrös közterületein a rongálások száma. Több helyütt tettek tönkre padokat, törtek ki fákat, rongáltak meg installációkat. Mindamellett, hogy a javítások és pótlások jelentős költséggel járnak, a városüzemeltetés napi szinten kényszerül a frekventált helyeket ellenőrizni. Domonyi László polgármester elmondta, hogy a városvezetés a rongálások visszaszorítása érdekében még a tanév vége előtt levelet küldött a város oktatási intézményeibe, hogy a gyerekek figyelmét is felhívják arra, hogy a jövőben szigorúan fognak fellépni a vandálokkal szemben.

-Hirdetés-

Domonyi László polgármester: Elkeserítő, hogy egy ilyen gyönyörű városban azért dolgozunk, hogy aztán mások tönkre tegyék a munkánkat. Ezt nem lehet tovább tűrni, ezért egy levelet küldtünk ki az oktatási intézmények igazgatóinak, hogy figyelmeztessék a diákjaikat arra, hogy ezt ne csinálják. Fokozottan fogjuk figyelni kameráinkkal azokat a pontokat, amelyek veszélyben vannak. Egyáltalán nem illik bele a világnézetünkbe, hogy amit megalkotunk, azt megrongálják, vagy tönkre tegyék. Ezt a gyerekeknek is tudni kell.

Domonyi László polgármester nem csak a gyerekek figyelmét hívja fel arra, hogy a jövőben komoly következményei lesznek annak, ha valaki közterületen rongálja meg a város értékeit.

Domonyi László polgármester: Mindent jó szívvel csináltunk azért, hogy mindenki jól érezze magát és ne felejtsük el, hogy minden pénzbe került. Ennek ellenére volt, aki derékba törte a fiatal fáinkat, mások a padjainkat vagy a kemence környékét rongálták meg. Felhívom mindenki figyelmét, hogy rendőrségi feljelentéssel fogunk élni.

A város frekventált helyein lévő kamerarendszer már korábbi esetekben is bizonyította, hogy hathatós segítséget nyújt a rongáló kilétének beazonosítására.

Domonyi László polgármester: Biztosan sokan emlékeznek arra, amikor felgyújtották a Petőfi téren álló fát, melyet a tűzoltók oltottak el. Az esetről teljes kameraképünk volt, így a feljelentést követően a rendőrség elkapta a tettest.

Kapcsolódó cikk
Felgyújtották a Petőfi szülőház előtt álló platánfa odvát
Felgyújtották a Petőfi szülőház előtt álló platánfa odvát
Tegnap délután a Petőfi szülőház előtt álló platánfa odvába valaki(k) feltehetően cigarettacsikket, vagy mást dobott/dobtak, amitől a fa belseje izzani...

A Petőfi 200 emlékévben eddig 12 000 látogatója volt a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumnak. A városvezetés nem szeretné, ha az ide látogató turisták egy-egy vandál cselekedet miatt vinnék rossz hírét Kiskőrösnek. Ezért is fognak a jövőben még szigorúbban fellépni a rongálókkal szemben. Ebben hathatós segítséget nyújt a nyári időszakban a rendőrség gyalogos járőrszolgálata is.

Kapcsolódó cikk
Traffibox egyelőre nem, azonban gyalogos járőrszolgálat annál inkább várható Kiskőrösön
Traffibox egyelőre nem, azonban gyalogos járőrszolgálat annál inkább várható Kiskőrösön
Június 21-én, Kiskőrös Város Képviselő-testületi ülésén a városvezetők egyhangúlag elfogadták a Kiskőrösi Rendőrkapitányság éves beszámolóját. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság irányítása...

Forrás: Kiskőrös TV 

MEGOSZTÁS