2023. július 1-jén házi lovas versenyt rendeztek Kiskőrös külterületén, az Izsáki út mellett található D-Ranch Lovasfarmon. A versenyt a farm vezetője: Szabó Dóri szervezte. A megmérettetésen az ő sportolói vettek részt, illetve jöttek még Kiskunhalasról is versenyzők, akik különböző versenyszámokban indulhattak a nap folyamán. 

-Hirdetés-

A D-Ranch 2021 januárjában kezdett kibontakozni. Akkor még csak egy karám volt, majd folyamatosan érkeztek a lovak és ezzel együtt készült egy körkarám, lovaglópálya, kiülő (asztal, pad). Jelenleg hat karám található már a farmon, melyek folyamatos lakhatást biztosítanak a lovaknak. Jelenleg öt saját ló található a farmon, abból az egyik egy csikó, a másik egy póni, illetve további három ló.

A D-Ranchen foglalkoznak bértartással, elrontott lovak és csikók képzésével, ezért a lovak száma folyamatosan változik. Ezek mellett lovasoktatással, kurzusok szervezésével, edzőtáborok és lovastáborok szervezésével, lovasnapközik, játékos-csapatépítő események rendezésével, lovak és lovasok versenyeztetésével – Western szakágban – is foglalkoznak. Az ország egész területére vállalnak kiszállással oktatást akár több napra is.

A helyet Szabó Dóri vezeti, aki oktat, ellátja a lovakat, de a táborokat is ő szervezi. Dóri több képesítéssel is rendelkezik. Szakmái közé tartozik a lovász, lovassport-edző és az I-es szintű Western edző. Rendszeres résztvevője a hazai Western Országos Bajnokságnak,  melyen tavaly Ranch Riding versenyszámban országos bajnoki 1. helyezést ért el OPEN kategóriában. Emellett versenyzői is büszkélkedhetnek már szép eredményekkel.

A háziversenyen délelőtt: Western Pleasure, Western Horsemanship és Ranch Riding versenyszámban mérették meg magukat a résztvevők. A pontozásért Szabó Dóri és párja felelt az egész nap során.

Ügyességi középhaladó verseny

Akik nem lennének tisztában, hogy ezek milyen versenyszámok, azoknak most jön egy kis Western kisokos.

Ranch Riding: A Ranch munka feladatait mutatja be. A cowboyok ezeket a manővereket végzik a mindennapi munkában. Lendületes, gyors munkavégzés képzett lóval.

Western Horsemanship és Pleasure: A ló-lovas összhangját mutatja be. Nyugodt együttműködő ló és jó megjelenésű lovas. Ebben a versenyszámban fontos a megjelenés, nem csak a lendület a precíz munka, és a pályateljesítés. A Pleasureben a ló járásmódjait mérik fel és a lovas segítség adását.

Haladó 2. verseny

Ezekben a versenyszámokban a következő eredmények születtek:

Western Horsemanship:
1. Bognár Katalin
2. Bakos András
3. Németh Anna

Western Pleasure:
1. Németh Anna
2. Bakos András

Ranch Riding:
1. Bognár Katalin
2. Bakos András

Délután ügyességi versenyszámokban mérték össze erejüket a sportolók. Ezekben a számokban már többen vettek részt. Volt kezdőknek, középhaladóknak és haladóknak is különböző ügyességi verseny, melyeken több akadályt is teljesíteni kellett az indulóknak.

Kapcsolat a lóval versenyszám

Az eredmények a következőképpen alakultak:

Kezdő ügyességi:
1. Szentgyörgyi Réka
2. Németh Zita
3. Hegedűs Panni
4. Balogh Zsófi

Középhaladó ügyességi:
1. Németh Anna
2. Szentgyörgyi Réka
3. Turú Tímea
4. Vári Rózsa Kitti
5. Hegedűs Panni
6. Balogh Zsófi
7. Farkas Anna

Haladó ügyességi 1.:
1. Futó Eszter
2. Németh Anna
3. Vári Rózsa Kitti
4. Török Réka

Haladó ügyességi 2.:
1. Török Réka
2. Futó Eszter
3. Vári Rózsa Kitti

Szabó Dóri és a kiscsikó

A napot egy érdekes versenyszám zárta, melyben a verseny szervezői azt pontozták, hogy milyen a lovas kapcsolata a lovával, és hogy hogyan tudták a lovat felkészíteni a pályán kialakított akadályok leküzdésére.

Ebben a versenyszámban egy győztes hirdettek, de egyébként hatan vettek részt: 1. Balogh Zsófi, 2. Turú Tímea, 3. Török Réka, 4. Bognár Katalin, 5. Vári Rózsa Kitti, 6. Németh Anna

A versenyzők, ahogyan az a lovas versenyeken lenni szokott, szép kitűzős szalagokat kaptak elért eredményeik után.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (113 db kép)
MEGOSZTÁS