Dankó Tünde és a Sztárban sztár leszek 2022-es, valamint A Dal 2023-as évadjából megismert Szirtes Dávid új dalának klipjét Kiskőrösön és Soltvadkerten forgatták, melynek címe Végső gondolat”. A két előadó egy rendhagyó duettre állt össze, mely Petőfi Sándor „Álmaimban gyakran” című verse alapján íródott, így tisztelegve a bicentenáriumi év előtt.

„Kiskorom óta nagyon szeretem a verseket, és mindig is a fejemben volt, hogy egyszer fel szeretnék dolgozni egyet. Emlékszem, hogy ez az interneten jött velem szembe, és szinte azonnal megfogott. Szinte ösztönből elkezdtem írni rá egy dalt. Nem jósoltam nagy jövőt neki, de aztán megmutattam a menedzsmentemnek, neki is tetszett. Azonnal el is kezdtünk gondolkozni, hogy tudnánk kiadni. Még amikor írtam, megfordult a fejemben, hogy jó lenne duettet csinálni belőle, mert nagyon „dobálgatós” szövege van” – mondta Dankó Tünde énekesnő.

-Hirdetés-

Így merült fel Szirtes Dávid neve, akinek első hallásra megtetszett a dal. A két előadó nem ismerte egymást korábban, de mindezek ellenére hamar sikerült egy jó hangulatú baráti kapcsolatot kialakítaniuk. A dal rövid idő alatt és gördülékenyen készült el.

„Olyankor, amikor elmész egy stúdióba és körülbelül megvan első feléneklésre egy dal, akkor az rossz biztos nem lehet. Nálunk is ez volt. Az egyből leesett, hogy tökre összepasszolt a hangunk. Együtt még csiszolgattunk a hangszerelésnél Czinke Máténál. Szerintem az egy jó hosszú stúdiónap volt. Megszenvedtünk, de egy nap alatt megvolt minden” – tette hozzá Szirtes Dávid énekes.

Az elkészült dalhoz a videóklipet a Petőfi szülőháznál, valamint a Vadkerti-tónál forgatták. Az előadók korábban még nem jártak Kiskőrösön, ezért is volt hatalmas megtiszteltetés számukra, hogy a bicentenáriumban itt forgathattak és lehetőségük nyílt ilyen formában is megörökíteniük Petőfi szülővárosát.

Szirtes Dávid azt is elmondta – „nagyon hangulatklipet szerettünk volna csinálni. Ezért eljöttünk Kiskőrösre és a Petőfi Szülőház is szerepet kapott, plusz csináltunk egy Petőfi Taxit, ami miatt eleinte néztünk egymásra Tündivel, hogy vajon milyen lesz, hogy lesz. De jó hangulatot adott a dolognak. Mind a ketten utaztunk, Tündi a taxiban, én pedig megtanultam evezni.”

A két előadó rendhagyó duettjének ötletéről, a klip forgatásáról a TV2 Mokka című műsorában is meséltek, amit IDE kattintva nézhetnek vissza.

MEGOSZTÁS
Írta: vira