Az idei évben Kiskőrösön egyesületi formában működő sportegyesületként alakult meg a Kiskőrösi Kézilabda Sportegyesület. Az egyesület alapítói tagjai közt szerepel sok volt játékos, edző és olyan személy, akinek rálátása volt, valamint jelenleg is van a városban működő, régen működött férfi, női szakosztályokban folyó sportszakmai, edzői és játékosként folytatott munkára egyaránt.

-Hirdetés-

A klubon belül az U12/U13-as utánpótlás csapat edzője Petróczi-Kis András, aki a felnőtt csapat kapusaként is segíti az egyesületet a jó eredmények elérésében. A fiatal edző az egyetemi tanulmányaimat Egerben, az Eszterházy Károly Egyetemen végezte, ahol sportszervezésből szerezett diplomát, valamint elvégezte a Magyar Kézilabda Szövetség által meghirdetett edzői tanfolyamot is.

A gyermekekkel 2019 óta foglalkozik, elsőként csak kapusokkal dolgozott, viszont 2020-ban már egy teljes korosztállyal kezdhette el a felkészülést. A Covid miatt hozott korlátozó intézkedések miatt a gyerekkekkel sajnos csak szabadtéren tudott dolgozni, kezdetben alacsony létszámmal, bajnokság nélkül.
Az ezt követő évben, a 2021/2022-es szezonban a gyerekek már versenyeztetve voltak az U11-es bajnokságban, ahol a kezdeti nehézségeket követően, hatalmas fejlődést értek el. Több mérkőzést is megnyertek, valamint a fiatalok technikai képzettsége is folyamatosan fejlődött.
A 2022/2023-as szezonban már annyi gyerekkel dolgozhatott, hogy két korosztályban is tudták őket versenyeztetni (U11,U12). Fontos megemlíteni, hogy ezekben a korosztályokban még nem számolnak eredményt, nincs hivatalos tabella, de természetesen a lelkes szülők, akik elkísérték a csapatokat a fordulókra, mindig számolták a gólokat.

Az idősebb korosztály annyira jól teljesített az első fél évben, hogy kiharcolták a felsőházi rájátszásban való szereplés jogát, ahol már neves NB I-es klubok voltak az ellenfeleik (pl. Pick Szeged). A srácok itt megállták a helyüket, és az év végén a Szeged, valamint a Dabas mellett a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhattak.
A következő szezonban az edző szerint az lesz a legfontosabb, hogy a gyerekek fejlődjenek, valamint a kézilabda iránti szeretetük töretlen maradjon. Sok játékos a jövő évben is két korosztályban fog játszani, így nekik minden hétvégén mérkőzésük lesz, ami elősegíti a továbbfejlődésüket.

Szakmailag a következő évre az a célja, hogy az újonnan érkező játékosokat megfelelően tudja tanítani, fejleszteni, valamint a második félévben már mérkőzésekre is tudja őket vinni. Fontos az Egyesület számára, hogy jó kapcsolat alakuljon ki az edzők, a játékosok, valamint a szülők között. Szeretnének mindent megtenni, hogy mindenki jól érezze magát és a kiváló körülmények között tudjanak dolgozni a következő szezonban is.

MEGOSZTÁS