Média tábort szervezett középiskolásoknak a Kunság-Média Nonprofit Kft. 2023. július 10-14. között. A tábor megvalósításában a Petőfi Sándor Művelődési Központ, a Kiskőrösi hírek, a Kiskőrös TV, valamint a Rádió97 munkatársai vettek részt. A táborozók elméleti és gyakorlati szakmai ismeretekkel, továbbá örömteli élményekkel gazdagodtak a hét során. Többek között megismerkedhettek az újságírás világával, a rádiós műsorvezetés alapjaival, bepillantást nyerhettek a televíziós műsorszerkesztésbe, de kipróbálhatták magukat televíziós riporter szerepben is.

-Hirdetés-

„A koncepció az volt, hogy a Kunság Média Kft. a nyári időszakban szervezzen olyan táborokat, amelyek a működési egységeihez kapcsolódnak. Ezért került meghirdetésre a Kunság MÉDIA tábor is. Idén azt a korosztályt céloztuk meg, akik erre a pályára készülnek, sőt a tábor tematikája is tudatosan lett felépítve.” – mesélte Katusné Dávid Edit, a Kiskőrös TV munkatársa.

A táborozók végigkövethették Boda Zsuzsa szerkesztő segítségével, hogy milyen fázisai vannak a Kiskőrösi hírek havilap összeállításának, majd ellátogattak a Druk-ker Kft. Izsáki úti nyomdájába, ahol megnézték, hogy milyen egy tördelő munkája, vagy hogy hogyan zajlik a nyomdai előkészítés, majd a gépházba is lementek, ahol a nyomdaipari termékek készülnek.

A nyomdában Bálint Zsolttal (Fotó: Kiskőrös Város facebook oldala) 

Majd a tv és a rádió stúdióba is ellátogattak, ahol Katusné Dávid Edit sok szakmai információról mesélt a fiataloknak, sőt már az első napon kipróbálhatták a blueboxot is.

A bluebox előtt (Fotó: Kiskőrös TV) 

A fényképezőgépekkel, a híradós kamerákkal is megismerkedtek. Így az operatőri ismeretekből is kaptak egy kis ízelítőt.

A Rádió97 stúdiójában

Többek között azt is megtanulták, hogyan kell egy tv-s hírt a rádió szabályai szerint megírni. Majd a Rádió97 stúdiójába ellátogatva gyakorolták a beköszönést, valamint a hírpercek felolvasását is.

„A tábor alatt külső forgatásokra is kivittük a fiatalokat, akiknek lehetőségük volt többek között a görkorcsolya tábor résztvevőivel interjút készíteni. Erről a Kiskőrös TV felületein láthatnak majd videós anyagot az érdeklődők, jövő héten. Azt mondhatom, hogy ez a csapat kiválóan teljesített ebben a feladatban is, melyet egy szituációs feladat előzött meg. A tanulságokat persze minden feladat után megbeszéltük, melyből azt hiszem, hogy sokat tudtak tanulni.” – tette hozzá.

A görkorcsolya táborban élesben is kipróbálhatták, hogy milyen interjút készíteni és kamerázni (Fotó: Kiskőrös TV) 

Pénteken, a hét zárónapján interjúban számoltak be tábori élményeikről, mely szintén megtekinthető lesz a Kiskőrös TV felületein. Gottfried Anna és Kornóczi Nati kvízzel is készült a fiataloknak, mely által felmérhették, hogy mennyi hasznos tudást sikerült elsajátítaniuk ebben a néhány napban.

A táborban nem csak kiskőrösiek vettek részt, azonban a későbbiekben őket is tárt karokkal várják a Kunság Média Kft.-nél.

A zárónapon a tv és a rádió munkatársaival (Fotó: Kiskőrös Város facebook oldala) 

A Kunság Média Kft., a tábor idejére étel-ital ellátást biztosított a fiatalok részére. Támogatóik voltak: Markó Péter, a Druk-ker Kft. tulajdonos vezetője, Japi Zöldségesbolt, Turancsik Húsbolt – Íz és Hagyomány Kft., Király Csemege.

(Fotó: Kiskőrös Város facebook oldala) 

Köszönetet mondanak még a szakmai segítségéért Bálint Zsoltnak és Asztalos Csabának, a Druk-ker Kft. munkatársainak.

 

Fotók: Kiskőrös TV, Boda Zsuzsa és a szerző

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS