A kiskőrösi Malom Darts SE tagjai 8 és fél évvel ezelőtt gondolták úgy, hogy havi egy alkalommal szerveznek egy hétvégi darts versenyt. A Vasárnapi Darts Derbi mostanra már komoly hagyományokra nyúlik vissza és idén júliusban már a 100. versenyen van túl a megmérettetés.

-Hirdetés-

A kezdetekről és a jubileumi versenyről a Malom Darts SE elnöke Torgyik Mihály adott tájékoztatást. A klub elnöke elmondta, hogy a 100. verseny 20 fős mezőnye is sok izgalmas és szoros küzdelmet hozott, melyet Parrag István nyert meg, a második Bránya Tamás és a harmadik helyezett Greksa Gábor előtt.

Bránya Tamás, Parrag István, Greksa Gábor

Sok évvel ezelőtt a Malom Sörözőben úgy játszottak, hogy nem volt verseny és díjazása a dobásoknak. A kezdetekben „csoki derbi” néven indult a verseny, amelyre egy tábla csoki volt a nevezési díj és a győztes vihette haza az összeset. Később a csokoládét elkezdték gyűjteni és néhány évvel ezelőtt mintegy 300 tábla csokit adtak át ajándékba a kiskunhalasi kórház gyermek osztályának. Mostanra már érem és oklevél díjazása van a versenynek, amelyet minden hónap első vasárnapján rendeznek meg. A kezdetekben 6 fővel indult, de mostanra már 40 fős versenyeket is rendeznek, amelyre 100 km-es körzetből számtalan településről érkeztek már indulók.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS