Az idei évben Kiskőrösön egyesületi formában működő sportegyesületként alakult meg a Kiskőrösi Kézilabda Sportegyesület. Az egyesület alapítói tagjai közt szerepel sok volt játékos, edző és olyan személy, akinek rálátása volt, valamint jelenleg is van a városban működő, régen működött férfi, női szakosztályokban folyó sportszakmai, edzői és játékosként folytatott munkára egyaránt.

A klubon belül az U9 és U10-es utánpótlás csapat edzője Dózsa Tamás, aki az egyik alapító tagjai is az új egyesületnek. Az edző elmondta, hogy a sport mindig is szerves része volt az életének. A helyi judo egyesületben 8 éves korában kezdett el aktívan sportolni, amelyet egészen az egyetemi tanulmányai végéig folytatott. A kézilabdázással a gimnáziumi évek alatt ismerkedett meg, ahol Horváth András volt a nevelő edzője. Végigjárta a korosztályos csapatokat ahol arany, ezüst és bronzérmeket szerezett.

-Hirdetés-

A gimnáziumi évei után a Magyar Testnevelési Egyetemen folytatta tanulmányait testnevelő-edző Bsc szakon, ahol 2010-ben testnevelő-judo edző diplomát szerezett. Később ugyanitt, 2015-ben testnevelő tanár-gyógytestnevelő tanár Msc diplomát vehetett át. Ezt követően Kiskőrösön a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában helyezkedett el testnevelő tanárként, mindemellett gyógytestnevelői végzettségével a helyi pedagógiai szakszolgáltatnál lát el feladatokat. 2016-ban a Budapesti Sportszövetségek Uniója által szervezett képzésen Kézilabda „C” licenszes edzői képesítést szerezett, ahol Zsiga Gyula és Pál Tibor voltak tanárai, mentorai.

A testnevelő és gyógytestnevelő tanári munkája mellett a helyi kézilabda egyesületekben dolgozott edzőként. Kezdetben a fiú serdülő csapat vezetése volt a feladata, ahol szép sikereket ért el a fiatalokkal.

Büszke arra, hogy több egykori játékosával a helyi NB II-es felnőtt csapatban is együtt játszhatott.

Ezután került át a női kézilabda egyesülethez, ahol több korosztállyal is foglalkozhatott. Kiemelten büszke arra, hogy a 2021/2022-es serdülő csapata egy rendkívül erős bajnokság 3. helyén zárt! Ezen időszak alatt a háttérmunkából is kivette a részét, mint a játékosok versenyeztetéséhez kapcsolódó papírmunkából és TAO pályázat írásból.

Úgy fogalmazott, hogy a munkájára és az életére is néhai egyeteme jelmondata –„Szellemet-erkölcsöt-erőt egyesíts”– a jellemző.

“Számomra egyaránt fontos megőrizni ezeket az értékeket, mert mint nevelő igyekszek ennek megfelelően példát mutatni. Külön öröm, hogy az újonnan alapított egyesületben edzőként is tevékenykedhetek, ahol a legkisebb korosztálynak számító U9 és U10-es gyerekeket fogom majd össze az előttünk álló tanévtől. Célom, hogy a kisgyerekekkel megszerettessem a mozgást, élvezzék a foglalkozásokat, igényük alakuljon ki a rendszeres testmozgásra és az egészséges életmódra”– mondta el Dózsa Tamás.

Az idei évben a lány U12-es csapatnál volt edző és őket viszi tovább U13-ban is. A közös munkának köszönhetően nagyon szépen fejlődtek az év során, ezt szeretné folytatni a továbbiakban is. Tavasszal, az őszi sikeres mérkőzések miatt a felsőházban lévő erősebb csapatokkal játszottak és az egyre nehezebb ellenfelekkel szemben is jól teljesítettek a lányok. A KEVI diákolimpiai csapataival is szép eredményeket ért el a megyei és a körzeti döntőkön.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS