Az idei évben Kiskőrösön egyesületi formában működő sportegyesületként alakult meg a Kiskőrösi Kézilabda Sportegyesület. Az egyesület alapítói tagjai közt szerepel sok volt játékos, edző és olyan személy, akinek rálátása volt, valamint jelenleg is van a városban működő, régen működött férfi, női szakosztályokban folyó sportszakmai, edzői és játékosként folytatott munkára egyaránt.

-Hirdetés-

A klubon belül az egyik alapító tagként dolgozik Horváth András, aki a felnőtt csapat edzőjeként végzi munkáját. Az edző elmondta, hogy a sport iránti szeretetét szüleitől „örökölte”, hiszem mindketten testnevelő tanárként és edzőként tevékenykedtek. Tanulmányait a Magyar Testnevelési Egyetemen folytatta testnevelő tanár és edző szakon, ahol 1997-ben vehette át a diplomáját. Ezt követően Kiskőrösre került az akkori helyi NB I/B osztályú női kézilabda csapat edzőjeként, mely klubnak elnöki teendőit Andrási Béla és felesége Marika látta el. A kiskőrösi női kézilabda csapatnál négy évig edzősködött, mely idő alatt kétszer lett a gárda ezüstérmes és az utánpótlás csapatnál is az élmezőnyben végeztek. Az akkori női kézilabda szakosztály megszűnése miatt a férfi vonalon folytatta pályafutását.

Testnevelő tanári pályáját az Akasztói Általános Iskolában kezdte el, majd a Vasvári Pál – később Bem József Általános iskola tanáraként folytatta. 2001-től a KEVI Petőfi Sándor Gimnázium testnevelő tanáraként dolgozik. Szintén 2001-től az akkori NB I/B osztályú férfi kézilabda egyesület játékosaként és utánpótlás edzőjeként folytatta munkáját hat idényen keresztül, ahol irányítóként, valamint szélsőként meghatározó tagja volt a csapatnak. 2009-től az NB II. Déli, illetve Délnyugati csoportjában szereplő kiskőrösi férfi kézilabdacsapatnál volt játékos és edző is. Ebben az időszakban az utánpótlás csapatokkal több éven keresztül arany-, ezüst- vagy bronzérmet szerzett. A mostani felnőtt csapatban több olyan játékos is szerepel, aki nála kezdte meg kézilabdás pályafutását.

Kiemelte, hogy nagy örömmel tölt el, hogy Kiskőrösön egyre több fiatal teszi le voksát a kézilabda mellett, hiszen ennek a sportágnak számos előnye van: elősegíti a csapatmunkát, növeli az általános jólétet, javítja az önbizalmat és a szellemi koncentrációt, ez egy olyan játék, ahol szükség van erőre, gyorsaságra, állóképességre. Büszke arra, hogy mindkét gyermeke ezt a sportágat választotta, és szülőként támogathatja őket, hiszen ő is ezt a fajta támogatást és biztatást kapta a szüleitől.

Szent-Györgyi Albert gondolatai inspirálják munkájában, miszerint „A sport a test útján nyitja meg a lelket”. Bízik abban, hogy még sok-sok éven keresztül részese lehet ennek a nagyszerű sportágnak és még számos kiskőrösi és környékbeli tehetségnek tud irányt mutatni a jövőben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (6 db kép)
MEGOSZTÁS