A vármegyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE Variens labdarúgó csapata július elején elkezdte a nyári felkészülését. Az együttesnél több változás is volt a játékoskeretben a nyár során.

A gárdánál az edzői feladatokat továbbra is Molnár László látja el, aki elmondta, hogy heti három edzés és több felkészülési mérkőzés is szerepel a bajnoki rajtig a csapat nyári programjában. Az együttes a felkészülési mérkőzések során a Szegedi VSE csapatától 7-4-re kikapott, amelyre öt edzéssel a hátuk mögött léptek pályára.

Molnár László
-Hirdetés-

Itt elsősorban a terhelésen volt a hangsúly, a hibák kijöttek és a helyzetek alapján akár fordított eredmény is születhetett volna. A következő felkészülési találkozóját a gárda a helyi vármegyei III. osztályú csapata ellen játszotta, amelyen nagy gólarányú győzelmet arattak. A találkozó során tudtak gyakorolni játékelemeket, mely során a számszerű eredmény másodlagos volt. A felkészülés során játszanak mérkőzéseket a Mórahalom, a Dunaföldvár és az Ásotthalom együtteseivel.

Az edző beszélt arról, hogy több változás volt nyáron a játékoskeretben, mint amit szeretett volna. Az együttestől távozott Katona Gergő a Kecskeméti LC-hez, Nna Nna Edouard Willy jelezte, hogy nem tudja folytatni tovább Soltvadkerten a játékot, Huszty Dániel pedig Ausztriában kapott egy lehetőség, hogy ott szerepelhet majd egy csapatban. A kapus Szabó Norbert is jelezte, hogy nem tudja tovább vállalni az aktív játékot, de ő nagy valószínűséggel más csapatban sem fog majd pályára lépni.

Mindezek mellett vannak még néhányan a keretből, akik úgy gondolják, hogy a továbbiakban a helyi vármegyei III. osztályú gárdában folytatják majd az aktív játékot, mert munkahelyi elfoglaltság miatt nem tudják rendszeresen látogatni az edzéseket.

A klub leigazolta új játékosként a Mélykút csapatától Hauk Martint, Dunaföldvárról a keceli Áman Áront, Sárosdról Gráczer Mátét, Jánoshalmáról Angeli Tamást és jött még kapus posztra a Jánoshalmától Faddi Dávid. Az edző szerint a fiúk jól dolgoznak, a foglalkozásokat megfelelő létszámban látogatják és a terv az, hogy a tavalyi hetedik után előrébb tudjanak majd lépni a tabellán.

Az együttes az új bajnoki szezont augusztus 13-án kezdi meg, amikor 17.30 órai kezdettel hazai környezetben fogadják a Kecskeméti LC gárdáját.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS