Első alkalommal csatlakozott a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő a Magyar Fürdőszövetség által 2010-ben útjára indított Strandok Éjszakája programsorozathoz. Hosszabbított nyitvatartással, RÁDIÓ 97 élő stúdióbeszélgetésekkel, Day Time Party-val, Jet Beach Barral, légvárral, Sunrise koktélokkal, zumba animációval, színes gyermekprogramokkal várták a vendégeket július 29-én fürdőben.  

-Hirdetés-

A Rónaszéki Fürdő reggel 8 órakor nyitotta meg kapuit a szórakozni, felfrissülni vágyó vendégek előtt, akik érkeztek is szép számmal folyamatosan, hiszen a csábító programkínálat mellett a rendezvény napjára a kánikula is visszatért. Már a nyitást követően is különleges szórakoztató programok várták a vendégeket, de az igazi programkavalkád délután 15 óra után kezdődőtt. 

A RÁDIÓ 97 stábja egész napra kitelepült a Rónaszéki Fürdőbe és élő stúdióbeszélgetésekkel, Day Time Partyval, a nyár legfrissítőbb slágereivel jelentkeztek a kifejezetten erre a célra felépített látványstúdióból. Első vendégük Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere volt, aki a fürdő történetéről, a várható fejlesztésekről beszélt a rádió hallgatóinak és a fürdőben lévő vendégeknek:

– A kiskőrösi gyógyvíznek néhány évtizedes történelme van, az 1950-es években nagy olajkutatások történtek az egész országban, így Kiskőrös környékén is, így találtak itt nagyon nagy mennyiségű gyógyvizet. Ahogyan azt apukám mesélte templomtorony magasságba lőtt fel a forró víz, amikor az olaj után kutatók megtalálták. 1958 óta van fürdőnk, és ahogyan az látszik is mindig többet és többet teszünk hozzá. 

Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere

A RÁDIÓ 97 látványstúdiójának következő vendége a fürdőt üzemeltető KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft ügyvezetője, Schäffer Tamás volt, aki a fürdő szolgáltatásairól mesélt:

– A Rónaszéki Fürdő kültéri úszó-és tanmedencével rendelkezik, kiegészítve egy egész évben működő kültéri, de felülről fedett iker elrendezésű termálmedencével, ezeken kívül még egy gyermekpancsoló egészíti ki a medence kínálatot. Ami pedig az egész éves működés alapját biztosítja a gyógyvizes termálmedencék mellett az az uszoda, ahol egy úszómedence és egy tanmedence található, valamint szaunák és gőzkabin.

Szó esett még a fürdőben zajló háttérmunkálatokról, a közegészésgügyi előírásoknak való megfelelésről, a medencék vízminőségének ellenőrzéséről. 

Schäffer Tamás, a Rónaszéki Fürdőt üzemeltető KŐRÖSSZOLG Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója

Huszty Dániel, a fürdő menedzsere a nyári programokról, újdonságokról mesélt a hallgatóknak. A REpohár bevezetését, a zumba animációt és a búvároktatást említette az újdonságok között, majd kiemelte, hogy készülnek még programokkal a fürdőben az utolsó nyári hónapra is. Augusztus 13-án vasárnap I. Rónaszéki Mini Strandfoci Bajnokság, augusztus 18-án Szentpéteri Borbemutató, augusztus 27-én családi nap várja a vendégeket a fürdőben.   

Huszty Dániel a fürdő nyári újdonságairól is mesélt a hallgatóknak

Kilenc órától éjjel 23 óráig Sunrise koktélokat vásárolhattak a vendégek, déltől Smile légvár várta a legkisebbeket, valamint Jet Beach Bar a felnőtteket üdítőkkel, frissítő limonádéval, csapolt sörrel. 

15 órától kezdődően a Szentpéteri Borpince kiváló borait is megvásárolhatták a vendégek, valamint póthajas holland hajfonást is kérhettek a gyermekek és felnőttek egyaránt.

A délután folyamán két alkalommal volt zenés-táncos zumba animáció, melyek végén a tánctudást és a lelkes részvételt ajándék kuponokkal jutalmazta Huszty Dani, a fürdő menedzsere. Két siófoki fiatal, Bálint és Marcell aktív részvételét, kifinomult táncmozdulatait egy-egy italkuponnal díjazta Dani.

(b.-j. középen Marcell és Bálint Siófokról)

Bukor Zsolt búvároktató 16 órától kezdődően Intro Discovery próbamerülést tanított az érdeklődőknek. Az oktatáson térítésmentesen vehettek részt az érdeklődő vendégek. 

Intro Discovery próbamerülés

Számtalan lehetőség várta a Strandok Éjszakája rendezvényen részt vevő gyermekeket. Ingyenesen kipróbálhatták az autóverseny szimulátorokat, gokartokat, homokfutókat, melyek nagyon népszerűek voltak a legkisebb vendégek körében.

Kézműves foglalkozásokon vehettek részt a gyermekek a Tarkabarka Játszóház lelkes csapatának köszönhetően. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kézműves foglalkozás este 20 óráig tartott, a legnépszerűbb programelem pedig a gipszfigura festés volt. A játszóház sátrában Vendel, a kis vidra (a fürdő kabala állatkája) színezők is várták a gyermekeket. 

Nagyon népszerűek voltak a Tarkabarka Játszóház kézműves foglalkozásai

Harangozó Péter, a rendezvény moderátora játékos vetélkedőket, sorversenyeket, öt méteres dobó, valamint palacsinta evő versenyt szervezett a részt vevő felnőtteknek és gyermekeknek. A versenyek első három helyezettjei koktél- és italkupont, fürdőbelépőt, holland hajfonásra szóló kupont, valamint Korona Retro Party belépőjegyeket kaptak ajándékba Huszty Danitól, a fürdő menedzserétől. 

A rendezvény időtartamára Strandok Éjszakája nyereményjátékot hirdettek a szervezők, melynek során a fürdő kültéri úszómedencéjénél elhelyezett fotófalnál kellett fényképet készíteni, lájkolni a posztot, majd a fotót megosztani a játékos saját Facebook oldalán. A fődij két darab, egyenként körülbelül 30 000 Ft értékű, 10 alkalmas fürdő+szaunabérlet volt, melyet a nap végén sorsoltak ki a szervezők Kovács Rebeka és Györk Áron segítségével. A szerencsés nyertesek Újvári Zita és Baier Berna Bítia.  

A sorsolási bizottság tagjai: Kovács Rebeka (4 éves) és Györk Áron (3 éves)

20 órakor bezárt a tanuszoda, ekkor kezdődött a Beach Party Time Tóth Imivel, a RÁDIÓ 97 műsorvezetőjével, aki a nyár legfrissítőbb retro slágereit hozta el a vendégeknek. A fürdés, úszás, bulizás, strandolás egészen 23 óráig tartott a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdőben első alkalommal megrendezett Strandok Éjszakáján. 

 

Fényképek: Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő Facebook oldal, Szabó Adrián, Tarkabarka Játszóház 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (69 db kép)
MEGOSZTÁS