A Barça Academy Hungary több korosztályos labdarúgó csapatával is edzőtáborozik Kiskőrösön az idei nyáron. Az első turnus július 31-én érkezett a városba, akik a helyi kollégiumban vannak elszállásolva és napi kétszer edzenek a Revaló Pál Sporttelepen. A fővárosi fiatalok két edzőmérkőzést is játszottak a Kiskőrösi LC ifjúsági csapatával.

-Hirdetés-

A Barça Academy Hungary technikai vezetője Orbán Gábor elmondta, hogy a nagynevű spanyol klubhoz tartoznak, akik Budapesten a Barcelona fiók akadémiájaként működnek. Az egyesület az FC Barcelonához való kötődése miatt viselheti ezt a nevet és a Budapesti Labdarúgó Szövetség, valamint a különböző régiós korosztályos bajnokságaiban, illetve nemzetközi tornákon is szerepelnek.

A Barça Academy Hungary csapata

A klub már ötödik éve dolgozik azon, hogy szép eredményeket érjenek el és a spanyol névadó egyesülethez méltó alapokat biztosítsanak a játékosaiknak. Beszélt arról, hogy az idei évben már 300-nál is több gyermekkel foglalkoznak a legidősebb a 2007-es születésűek alkotta U17-es csapatuk, a legfiatalabbak pedig a 2017-es születésűek. A Barcelona filozófia által piros és kék csapatos rendszerben dolgoznak, ami azt jelenti, hogy egy korosztályon belül több gárdát is szerepeltetnek. Mivel az edzések látogatása a Budapesten történő utazás miatt nem egyszerű, ezért utánpótlás bázisaik vannak Budapestnek a pesti és budai oldalán is. A budai oldalon ősszel nyitott a 2. bázisa, hiszen folyamatosan új játékosok jelentkeznek a klubhoz. Az edzések az FC Barcelona módszertan szerint zajlanak és a játékosok ugyanazt az képzés kapják, mint kint Barcelonában.

Az egyesületnél spanyol edzők is dolgoznak, szakmai vezetőjük Marti Nadal Velasco a Barcelonából kapott protokoll alapján vezeti a szakmai munkát, és a jó kapcsolatnak köszönhetően biztosított az átjárás a barcelonai klubhoz is. Adott a lehetőség a gyermekek számára, hogy eljussanak Barcelonába akár próbajáték vagy különböző tornákon való részvétel alkalmával. A tavalyi évben többek között Montenegroban, Olaszországban, Szlovákiában és Barcelonában is szerepeltek nemzetközi tornán.

A Kiskőrösi LC csapata

A kiskőrösi edzőtáborozási lehetőség az egyik volt kollégájuk által jött létre, aki most ide költözött a családjával. Az egyesület augusztus első és második hetében két-két csapattal edzőtáborozik Kiskőrösön.

Orbán Gábor, a Barça Academy Hungary technikai vezetője nagyon elismerően nyilatkozott a városról, a sportpálya kiváló játéktereiről, melyeken magas szintű munkát tudnak végezni. Az első héten a 2007 és a 2008-as, a második héten pedig a 2009-es, valamint a 2010-es korosztály játékosai vesznek részt az edzőtáborozáson hetente mintegy 30 fővel. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben egy kölcsönösen jó kapcsolat alakulhat ki a Barça Academy Hungary és a Kiskőrösi LC között, ami által visszatérhetnek ide edzőtáborozni vagy felkészülési mérkőzéseket játszhatnak egymással oda-vissza alapon. Külön köszönetét fejezte ki Huszty Dánielnek, aki korábban a Barca „Család” tagja volt, hogy segítségével létre jöhetett ez a nyári felkészülési edzőtábor.

Füleki Antal és Orbán Gábor

A Kiskőrösi LC edzője, Füleki Antal a fővárosi klub megkereséséről elmondta, hogy az edzőtáborozási szándékukat e-mail üzenet formájában jelezték a részükre. Az egyeztetések után a kiskőrösi klub pályákat biztosít Barça Academy Hungary csapatinak, amelyek napi kétszer edzenek és a kiskőrösi utánpótlás gárdákkal is játszanak felkészülési mérkőzéseket. Úgy fogalmazott, hogy ezek a találkozók jól szolgálják a helyi fiatalok fejlődését, az edzők pedig hasznos tapasztalatokat szerezhetnek a Barça Academy Hungary szakmai stábjának munkáját megtekintve.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS