Újabb mérföldkőhöz érkezett a Soltvadkertet elkerülő út építése, olvasható Soltvadkert Város facebook oldalán.
Tegnap délelőtt beemelték a felüljáró első elemeit a vasút felett. Mint írják, folyamatosan követik az útépítés mozzanatait: „rácsodálkozhattunk múltunk hagyatékaira a feltárások során, és az ásatások ugyan kissé késleltették a haladási ütemet, az építkezés gőzerővel halad a teljes nyomvonalon. Kiválóan szervezett és jól irányított, összefogott munka folyik. Az elkerülő úttal egy időben a Budapest–Belgrád vasútvonal építése is zajlik. Egyelőre a közlekedőket még nem akadályozza az építkezés, zavartalan a forgalom úgy az 53-as, mint az 54-es utakon.”
 
Míg a magyarepitok.hu oldalon ezt olvashatjuk:
 
Az elkerülő út megépítésével jelentősen csillapodik a település belterületi szakaszán az átmenő forgalom.

2022 októberében helyezték el a Soltvadkertet elkerülő útvonal alapkövét. A nettó 15,8 milliárd forint értékű munkálatok már 2022 tavasza óta zajlottak a SOLTÚT Kft. kivitelezésében, a NIF Zrt. jogutódjaként az  Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) beruházásában. 

-Hirdetés-

Ahogy arról korábban beszámoltunk a beruházásban Soltvadkert északi elkerülő szakaszán 5 db körforgalmú csomópont, 1 db külön szintű vasúti keresztezés, 1 db 0,8 kilométer hosszú bekötőút és 1 db kerékpáros aluljáró épül, valamint mobil csoportos ellenőrző pontok megvalósítása is a projekt részét képezi.

Forrás: magyarepitok.hu
A 8,8 kilométer hosszú nyomvonal külön szinten keresztezi a 150. számú Budapest–Kunszentmiklós-Tass– Kelebia vasútvonalat. A kétnyílású, háromtámaszú, előregyártott előfeszített vasbeton hídgerendákkal együttdolgozó vasbeton pályalemezes híd felszerkezeti hossza 46,89 méter.” 
 
 
Forrás: Soltvadkert Város facebook oldal 
Fotók: Mátyus Lajos
 
MEGOSZTÁS
Írta: vira