Három halálos baleset is történt vármegyénkben az előző héten, ezért kérjük, hogy kellő odafigyeléssel, körültekintően vezessenek – olvasható a police.hu-n. 

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2838-an lépték át; ők legalább 30 000 forint bírságra számíthatnak. A bejegyzésben arra kérik még a közlekedés résztvevőit, hogy a megengedett sebességgel közlekedjenek, a nyári hónapokban is folyamatosak és rendszeresek a vármegye területén a sebességmérő akciók.

Kapcsolódó cikk
ROADPOL közlekedési akciót tart a rendőrség
ROADPOL közlekedési akciót tart a rendőrség
Országosan ellenőrzik az egyenruhások a járművezetőket 2023. augusztus 7. és 13. között. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL)...
-Hirdetés-
Ebben a cikkben a téma tartalma miatt nem tartjuk etikusnak fizetett hirdetések megjelenítését, ezért a hozzátartozók érzéseit tiszteletben tartva nem jelenítünk meg hirdetéseket.

Harmincnégy sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük öten balesetet okoztak.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt héten negyvennégy anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök.

Tizenhat olyan baleset történt, amelyben valaki megsérült: tizenegyen súlyosan, tizennégyen pedig könnyebben. Sajnos több halálos baleset is történt, az egyik az M5-ös autópályán, Lajosmizse térségében. Egy román rendszámú személygépkocsi lesodródott az útról és árokba hajtott. A járművet egy moldáv embercsempész vezette, aki hét migránst szállított. A baleset következtében egy gyermek vesztette életét.

Négy nappal később Kiskőrösnél történt tragédia, itt a személygépkocsi vezetője egy kanyarban nem jól választotta meg autója sebességét, lesodródott az útról és felborult. A jármű utasa, egy 29 éves nő a helyszínen meghalt.

Kapcsolódó cikk
Halálos baleset Kiskőrös határában
Halálos baleset Kiskőrös határában
Elsődleges információk szerint egy személyautó egy balkanyarban nagy sebességgel lesodródott az útról, átszakított egy kerítést, majd egy ház udvarán állt...

Vasárnap hajnalban Kalocsa és Foktő között egy sofőr feltehetőleg elaludt a volán mögött és egy elágazásnál nem állt meg, hanem a csatornába hajtott. A kocsi elmerült a vízben és az azt vezető 67 éves férfi nem tudott kiszállni belőle.  

A hasonló esetek elkerülése érdekében arra kérnek mindenkit, hogy vezessenek mindig kipihenten és gyakrabban álljanak meg felfrissülni! Gondoskodjanak a friss levegő utánpótlásáról a járműben! Ha úgy érzik vezetés közben, hogy rosszul vannak, álljanak meg, semmi esetre se folytassák útjukat!

Mindig az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedjenek!

 

Forrás: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira