Avatar photo
Írta: Tóth Reni
Augusztus 12-én második alkalommal szervezték meg a zahorai BorZsongást. A közösségépítő programnak idén is a Kiskőrösi Óvodák Erdőtelki Tagóvodájának udvara adta a helyszínt.

Mindenki bőségesen felpakolt kosarakkal érkezett, melyek különféle italokkal és finomságokkal voltak tele, batyus bál révén: „Ha hozol, iszol – ha nem hozol, szomjazol!” volt a rendezvény mottója.

-Hirdetés-

A Kiskőrös-Erdőtelekért Alapítvány vezetői (Dulai-Fenyős Lilla, Lengyel Tibor, Lukács Sándorné, Tóth Laura Tünde, Trepák János) nevében Lengyel Tibor köszöntötte a résztvevőket, akik 18 órától érkeztek az óvoda udvarára. Ifj. Gmoser István, önkormányzati képviselő mellett Arató Lóránt evangélikus igazgatólelkész is üdvözölte a megjelenteket, majd igét hirdetett. Kiemelte a közösség fogalmának és a zene szeretetének fontosságát.

KEVI Ifjúsági Fúvószenekar

Az eseményre többféle étellel készültek a szervezők. Birka- és vaddisznó pörköltek rotyogtak a bográcsokban, mellettük pedig Nagy Imre sütött tárcsán különféle sülteket. Az est jó hangulatáról többen is gondoskodtak: id. Gmoser István vezénylésével adott közel egy órás koncertet a KEVI Ifjúsági Fúvószenekara, amelynek repertoárjában a magyar retró slágerektől az EDDA művek, Omega, Piramis, Máté Péter dalain keresztül ABBA slágerek is felcsendültek. A szóló énekeket Breznyán Kinga, Koczkás Mirjam és ifj. Gmoser István énekelték. Az előadást a szervezők ajándékkal köszönték meg a zenészeknek.

A nagy sikerű koncert után ifj. Gmoser István és Tapolcsányi Gábor húzta a mulatós talpalávalót, az ismert retró slágereket pedig Kis Gyöngyi énekelte, a hangulat pedig fergeteges volt, egészen hajnalig tartott a tánc és a szórakozás.

A szervezők szeretnének köszönetet mondani a rengeteg támogatónak és segítségnek, amivel a rendezvény sikerességéhez járultak hozzá. Remélik még számos alkalommal, immár hagyományszerűen rendezhetik meg a zahorai BorZsongást.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (34 db kép)
MEGOSZTÁS