A II. János Pál Általános Iskola és Óvoda Tázlári Tagintézménye a nyári szünet ideje alatt is változatos programokkal készült a gyerekeknek, akik négy különböző tematikájú táborban vehettek részt.

Június utolsó hetében felső tagozatos diákjaink különféle sportágakkal ismerkedtek meg a sporttáborban Papné Csipak Andrea és Bene Zsoltné tanárnők vezetésével: kézilabda, röplabda, futball, aerobic, spinning.  A kemény edzések közé pihenést is beiktattak, táblajátékokkal, kártyázással, internetes kvízjátékokkal töltődtek fel.
Több kiránduláson is részt vettek: kerékpárral a szomszéd településre, Szankra mentek, ahol kipróbálhatták a tekézést is. Soltvadkerten spinningeltek, míg a kiskőrösi strandon a nyár örömeit élvezhették. Vonattal Budapestre utaztak, hogy a Ninja Warior barlangban próbára tegyék ügyességüket, kitartásukat. Utolsó nap az iskolában aludtak, és egy éjszakai túrával zárták a tartalmas hetet.

-Hirdetés-

Az Erzsébet program keretében napközis tábort szerveztünk Zsán- Klúcsóné Patyi Zsuzsanna, Szabadiné Bíró Mónika és Korsós Marietta pedagógusok irányításával.

Iskolánk húsz alsó tagozatos kisdiákja június 26-tól rengeteg színes programon vehetett részt. A tábor tematikája a néphagyományok megismerése köré épült fel. A hajósi kirándulásunkon a Német Nemzetiségi Tájház gazdag kiállítási anyagát tekintettük meg, majd a felújított Hajósi Barokk Kastélyban a vidék természeti kincseiről, a pincefaluban a borkészítés fortélyairól szereztünk ismereteket. Szerdán Vörösváczkiné Zsuzsika néni vezetésével a tázlári bognárműhely egykori tevékenységéről árulkodó kiállítást, valamint Zsuzsika néni fűszerkertjét tekintettük meg. Szankon az Ízek Házában megcsodáltuk a konyakmeggy készítés folyamatát, a Kiskun Emlékhelyen pedig bepillantást nyerhettünk a kunok életébe. A külső programokon kívül a táborhelyen kézműveskedtünk, filmet néztünk, játszottunk, és arra a színdarabra készültünk, amit a tábor záró délutánján előadtuk a szülőknek is: Az aranyszőrű bárány című mesét tánccal és dalokkal színesítve.

Iskolánk felső tagozatos tanulóinak idén is megszerveztük a Balaton-parti zánkai Erzsébet-táborozást július 9-14- ig.

Fábián Zoltánné pedagógiai asszisztens és Petriné Bugán Barbara tanárnő kísérték el a gyerekeket, akik egyházi iskolákból érkező majd 3000 tanulóval táboroztak együtt. Rengeteg fantasztikus programban volt részünk: hajókirándulás, diszkó, vízi vetélkedők, szabadtéri szentmise, a Hősök napja, csocsóverseny, kézműveskedés, videokonzol terem, a fővárosi nagycirkusz előadása, és persze sok-sok játék és strandolás!

Ebben az évben iskolánk katolikus tábora az Erzsébet-táborok programok keretében került megrendezésre augusztus 07-11-ig, Mártáné Czékus Györgyi és Freiné Szamosvölgyi Netta pedagógusok szervezésében.

A tábor a katolikus templomban indult a vasárnapi misén való részvétellel, majd hétfőn reggel közös imádsággal, Mezei Ferenc plébános atya áldásával.
A tematikát az Ószövetség 3 király történetére építettük fel. Gedeon, Jótám, és Dávid király története került feldolgozásra mesélés után magyarázatokkal, dramatikusan, és közösségi játékokkal, énekekkel, kézműves foglalkozásokkal. Környezetünk szépítése, gondozása kiemelkedő helyet kapott, mint a teremtett világ szépsége: ehhez kapcsolódva befőttesüvegekbe floráriumot készítettünk, valamint festett lapos kövekből kővirágoskertet.

Két nap szerveztünk kirándulást. Pálosszentkúton mély lelki élményekkel gazdagodtunk a Rendfőnök atya útmutatásival, az Idősek Nappali Ellátását igénybe vevő asszonyokkal együtt, hiszen ők is jöttek velünk erre a felejthetetlen szépségű Mária-kegyhelyre, ezzel is erősítve a generációk közti kapcsolatot. A Kiskunmajsai Helytörténeti Gyűjtemény tárgyait nagy örömmel ismerték meg a gyerekek. Kiskunhalason a Városháza torony látogatása nagyon egyedi élmény volt, majd a Thorma János Múzeumban a környék régészeti anyagait ismerhettük meg. A szabad levegőn való játékok mellett egy délutánt tölthettünk a kiskunhalasi strandon vidám lubickolással, valamint Ambrusné Torma Petra tartott gyermek aerobic foglalkozást a számukra. A tábor zárásaként kiállítást szerveztünk a héten elkészített művekből, és meghívtuk a szülőket, testvéreket, ismerősöket a Lóca együttes vidám, táncos koncertjére.

Megköszönjük az együttműködést a Tázlári Idősek Nappali Ellátó Intézményének, Tázlár és Bócsa Község Önkormányzatának, és a Tázlári Diáksport Egyesületnek.
Hálás köszönet a pályázatot kiíró Erzsébet Alapítványnak, valamint minden segítő és támogató szülőnek. Köszönjük pedagógusaink aktív munkáját, akik a nyári szabadságuk ideje alatt megszervezték a táborokat, és színesítették tanulóink szünidejét.

Írta, képek: Petriné Bugán Barbara tagintézmény-vezető

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira