A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Autópálya Alosztályának munkatársai fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzést tartottak az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 2023. augusztus 17-én délelőtt. Az akcióban a Közterületi Támogató Alosztály egyenruhásai is részt vettek. Ők egy drón segítségével a légtérből figyelték az autópálya forgalmát és jelzést adtak le a gépkocsizó járőröknek, akik megállították a szabálytalan sofőröket és szankcionálták.

-Hirdetés-

A közlekedésbiztonság javítására irányuló rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására, a követési távolság be nem tartásával szembeni fellépésre, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az autópálya rendőrei – a drón jelzéseinek segítségével – 8 járművezetővel szemben intézkedtek, akik tehergépjárművel szabálytalanul előztek. Őket összesen 130.000 Ft helyszíni bírsággal sújtották az egyenruhások a jogsértő manőver miatt.

Délután Kiskunhalason és Kiskőrösön tartottak ellenőrzést a rendőrök, akiknek a munkáját ezeken a településeken is drón segítette. Az egyenruhások az úton a tilos jelzésen szabálytalanul áthaladókat ellenőrizték. Kiskőrösön öt, míg Kiskunhalason nyolc járművezető követett el szabálytalanságot, ők helyszíni bírságot kaptak.  

A jövőben is további akciókat tervez a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági helyzet további javítása és a szabályszegések visszaszorítása érdekében.

Ne feledjék: a balesetek megelőzhetőek! A legjobb prevenció minden esetben a közlekedési szabályok betartása! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

 

Forrás: police.hu 

MEGOSZTÁS
Írta: vira