Ahogy a nyár beköszöntött Izsákra, a focitábor hagyománya ismét életre kelt, hiszen immár 30 éve szervezi Ungor Pál az Izsáki Sárfehér labdarúgó csapat nevében. Generációkon át hagyománnyá vált már sok család életében ez a tábor, hiszen van, hogy nem csak az apuka, de már a nagypapa is itt gyerekeskedett.

-Hirdetés-

Az idei évben a táborba 32 lelkes ifjú focista érkezett hétfőtől péntekig, óvodás kortól egészen 14 éves korig, az U7, U9, U11, U13 és U14 korosztályokból. Ez nem egy edzőtábor, hanem egy kicsit lazább tábor, ahol a gyerekek szabadabban játszhattak és gyakorolhattak, miközben az elkövetkező bajnokságokra is készültek.

A focipálya volt az otthonuk, az ebédet a gyerekeknek a Vino étterem készítette el és vitte ki. A reggelek és délutánok során edzések váltották egymást, ahol a fiatalok a legjobb formájukat hozták ki magukból. Ám a focizás mellett minden évben más programok is gazdagítják a tábort: lovaskocsikázás, madárvárta, horgászat, hogy csak néhányat említsünk. Sajnos idén az erős hőség miatt ezeket a tevékenységeket el kellett halasztani, de a szervező minden tőle telhetőt megtett, hogy a hűvösben minél több élménnyel gazdagítsa a gyerekek napjait.

A tábor évről évre kiemelkedő élményt nyújt a résztvevőknek. Ahogyan Ungor Pál, a tábor szervezője elmondta: „48 éve foglalkozom a gyerekekkel. Sokszor kérdezik, hogy miért csinálom, a válaszom csak annyi, hogy mert szeretem, mert szeretnek a gyerekek.” Az önzetlen elkötelezettség és a gyerekek iránti szeretet teszi lehetővé, hogy ennyi év után is folyamatosan szervezze ezt az izsáki nyárhoz tartozó élményt.

Az idei tábor megvalósulásához pedig elengedhetetlenül fontos volt a támogatók hozzájárulása. A szervezők ezúton szeretnék megköszönni Molnár Endrének, az Izsáki Pékségnek, a Hungasekt Zrt.-nek és Turcsán Istvánnak segítségüket és támogatásukat.

MEGOSZTÁS