2023. nyarán Ágasegyháza mellett újra táborba szálltak az izsáki cserkészek.

-Hirdetés-

A tábor során a gyerekek 9 napra vikingekké válhattak.

Gyógyfüvet gyűjtöttünk, elkészítettük viking közösségünkre jellemző ruhánkat, sárkányokra vadásztunk és különféle próbákon mérettettünk meg.

Táborunk teljesen nomád jellegéből eredően a gyerekek az elmúlt cserkészévben megszerzett tudásukat tudták a gyakorlatban is hasznosítani. Például a csomózást egy latrina vagy asztal készítésénél, főzési alapismereteiket a konyhán vagy növény-és állatismeretüket nyomolvasásnál vagy a Kiskunsági Nemzeti Park által szakvezetett túrán. Napsütésben nem volt hiány, ezért a nagy meleghez nekünk is alkalmazkodnunk kellett, de szerencsénkre egy fenyvesekkel és akácosokkal tarkított völgyben táboroztunk. A cserkészek 9 napon át élvezhették az Isten által teremtett környezetet.

A tábor fő célja is az Istenközelség megélése volt, amit a reggeli és esti imák és gondolatébresztők is szolgáltak. A tábor szentmiséjét Tamás Sándor szabadszállási plébános tartotta a tábor területén. A nap fénypontja mindig a közös tábortűz volt, amelyet a csillagos ég alatt, az erdő sötétjében tartottunk meg. Ezek az alkalmak voltak a legbensőségesebbek. Ezért is vártuk mindig annyira.

Azonban táborunk sosem jöhetett volna létre, ha csapatunkat nem támogatja oly sok segítő kéz. Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, akik nélkül ez a tábor nem jöhetett volna létre: a Mezei-Perjés-Németh családnak a szállításért, Szénási Ferencnek a tábori felszerelés szállítmányozásáért, csapatom minden egyes szülőjének felajánlásáért, édesanyám és testvérem mindennapos segítségéért, apukám finom meglepetés vacsorájáért, a Gellér család csodás kalácsáért, illetve Sándor atyának a tartalmas miséért. Virág László csapatparancsnok

MEGOSZTÁS