2023. augusztus 26-án szombaton Szüreti Felvonulást rendeztek Fülöpszálláson. A településen nagy hagyománya van a látványos menetnek. Idén közel ötven kocsi mellett közel húsz csikós és körülbelül ennyi lovas érkezett a felvonulásra.

-Hirdetés-

Főként a környező településekről – Soltszentimre, Kaskantyú, Páhi, Csengőd, Tabdi, Akasztó és még Soltról is – érkeztek lovasok, akiket hűsítő italokkal és finom birkapörkölttel vártak. A hideg italokra nagy szükség volt, hiszen a felvonulás idején közel 38 fokos hőmérsékletet mértek a településen. Az idei évben új szervezői csapat állt a felvonulás rendezésének élére, mert az eddigi szervező úgy döntött, hogy nem szeretné megszervezni az eseményt. A helyi lovasok azonban úgy gondolták, hogy ez a szép hagyomány ne maradjon el, így többen összefogva rendezték meg augusztus 26-án a látványos szüreti felvonulást.

Közel ötven kocsi vett részt a szüreti felvonuláson

A rendezvény nem jöhetett volna létre Fülöpszállás település önkormányzata nélkül, illetve Gubacsi Gyula polgármester külön is segítette a szervezést és több magánszemély is hozzájárult ahhoz, hogy ez a felvonulás igazán látványos és szép legyen. Fő szervezők: Vincze István, Nagy József, Nagy Imre, Steiner Sándor, Árva Sándor, Kovács Sándor, Nagyné Lehotai Zsuzsanna voltak, akik nem kis munkát belefektetve szervezték meg az eseményt.

Lovasok is szép számmal érkeztek a felvonulásra

A felvonulást végighaladt a település utcáin. Voltak azonban megállóhelyek, ahol gyermekek és felnőttek egyaránt bemutattak egy táncot. A koreográfiát Nagy Nóra és Dunai Rudolf tanították be. A táncok végén pedig a kilátogató helyi lakosokat is felkérték egy kis táncra a népviseletbe öltözött táncosok.

Nagy Nóra és Dunai Rudolf maguk is részt vettek a megállóknál bemutatott táncokban

A hangulatot és talpalávalót Ordasi István és zenekara szolgáltatta.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (326 db kép)
MEGOSZTÁS