2023. augusztus 26-án délután és este Nyáresti Fúvósmuzsikára és Fúvózenekari Fesztiválra várták az érdeklődőket Kiskőrös főterére. Az idei évben Kiskőrös Város Fúvószenekara mellett Szentes Város, valamint Orosháza Fúvószenekara lépett fel. 

-Hirdetés-

Az esemény kezdetén az 56-os emlékműtől vonultak a zenekarok a Petőfi téri színpadig, ahol megnyitó beszédet mondott Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere.

Ezt követően a zene került előtérbe. Először Szentes Város Fúvószenekara adott műsort. Ők főként indulókat játszottak, de felcsendült például a Jézus Krisztus Szupersztár című film főcímdala is. Előadásuk egyik különleges darabja volt egy úgynevezett paprikainduló, melyben Dankó Pista dallamai köszöntek vissza. A karnagy Lévai György zászlós volt.

Második fellépőként az Orosházi Fúvószenekar lépett a színpadra. Ők filmzenékkel nyitották műsorukat, melynek során több híres film főcímdala is felcsendült. Majd jöttek a könnyebb dallamok, ilyenek voltak például a Bella Ciao vagy éppen a Sex bomb című szám. Az előadásuk különlegessége egy induló volt, ahol a zenekar több férfi tagja is megmutatta énektudását. Egy katonai indulót játszottak el, melynek címe a “32-es baka vagyok én” volt. Műsoruk végén a híres magyar zenekar, a Hungária együttes dalaiból játszottak egy egyveleget. Karnagyuk és vezetőjük Debreczeni Márk volt.

Harmadik műsorszámként a helyi zenekar, Kiskőrös Város Fúvószenekara foglalta el helyét a színpadon. Sipos Béla karnagy vezetésével több olyan mű is felcsendült, mely alatt Kiskőrös Város Mazsorettes lányai is közreműködtek, ezáltal még színesebbé téve az idei Nyáresti Fúvósmuzsika rendezvényét. Sipos Béla karnagy előadásuk végén több embernek is megköszönte munkáját, akik nagyban hozzájárulnak a háttérben és a zenekarban is ahhoz, hogy ilyen sikeres legyen Kiskőrös Város Fúvózenekara. A vezető virággal és borral köszönte meg áldozatos munkájukat. Kiemelte Kun Gábort és Opauszki Gergelyt, akik szólóban is muzsikáltak koncertjük alatt. Továbbá kiemelte: Markóné Csányi Gabriellát, Király Dórát, Polereczki Fannit, Pataki Petrát, Miklósi Dávidot, Csipak Istvánt és Gruber Tamás tanár urat. 

A záróakkord előtt még külön is köszöntötték a zenekari vezetőket: Lévai Györgyöt, Debreczeni Márkot és Sipos Bélát, illetve Gmoser Györgyöt és Gubacsi Zsófiát.

Záróakkordként három indulót játszottak el közösen a fúvószenekarok.

Videó: Gmoser György facebook oldala 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (155 db kép)
MEGOSZTÁS