A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Soltvadkerti TE Soltút csapata jól kezdte az új bajnoki szezont, miután az együttes az első fordulóban hazai környezetben nyert 2-0-ra a Kecskeméti LC gárdája ellen. A soltvadkertiek a második fordulóban szabadnaposak voltak, a harmadik fordulóban pedig ismét vendéglátóként léptek pályára.

A soltvadkerti együttes augusztus 27-én a Bácsalmási PVSE csapatát fogadta, akik ellen 2-1-re (1-1) nyertek: Eifert – Veszeli, Gráczer, Vida (Tóth P.), Supka, Farkas (Angeli), Plichta, Áman (Hegedűs), Radics, Gémesi, Bashiri-Shahroodi (Tóth Á.).

-Hirdetés-

A soltvadkerti csapatban ezen a találkozón mutatkozott be a napokban leigazolt Vida Kristóf, aki a korábbi válogatott, szintén soltvadkerti kötődésű Vida Máté testvére. A középpályás Vida Kristóf korábban az U19-es soltvadkerti együttessel megyei bajnoki címet szerzett, amit követően a Ferencváros csapatához igazolt, ahol öt évet töltött el. Ezt követően fél szezont a Soroksár SC együttesénél töltött, majd legutóbb a Budaörs gárdájában szerepelt.

A mérkőzést a soltvadkertiek kezdték lendületesebben és sorra alakították ki a helyzeteiket. Nagy gólhelyzetbe került Farkas Béla, valamint Veszeli Béla fejese után is közel állt a gólszerzéshez a hazai együttes. Az első negyed óra után a helyzetek alapján, akár több góllal is vezethetett volna a soltvadkerti csapat, mely után fokozatosan lett egyre kiegyenlítettebb a játék. A 39. percben szögletrúgást végezhetett el a soltvadkerti csapat, amikor a hazaiak játékosát, Plichta Dominikot két kézzel fellökte a bácsalmási Rajsli Dániel. Az eset miatt megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette Gémesi János, megszerezve ezzel a vezetést a soltvadkertieknek (1-0). A 44. percben Plichta Dominik szabályosnak tűnő szerelése után mintegy 17 méterről kaptak középről szabadrúgást a bácsalmásiak, aminél Kormos Barnabás úgy lőtte el a labdát, hogy az a bal kapufáról vágódott a hálóba, kiegyenlítve ezzel az eredményt (1-1).

A szünet után letámadást alkalmazva lépett pályára a soltvadkerti csapat, sok helyzetet alakítottak ki. A bácsalmásiak több kemény belépőjét sárga lapokkal próbálta visszafogni a játékvezető, az 58. percben pedig a piros lap is előkerült, amikor a középpályán rúgta fel nagyon keményen Plichta Dominikot a vendégek részéről Patócs Benjamin, aki ezért a kiállítás sorsára jutott. A hazai emberről gyorsan góllá érett, miután a 67. percben Farkas Béla jobb oldali beadását követően közelről lőtte a háló a labdát Tóth Péter, ezzel a győztes találatot is megszerezte (2-1). A vesztett helyzetbe kerülő bácsalmásiak mindent egy lapra feltéve támadtak és beszorították a kapuja elé a soltvadkerti csapatot, amely kontratámadásai a gyors csatárok révén rendre veszélyt jelentettek. A 87. percben is egy gyors hazai akció futott végig a jobb oldalon, amikor Farkas Béla megtolta a labdát és a bácsalmási büntetőterületen belül a rossz ütemben becsúszó Szabó Attila buktatta őt, de a tizenegyes elmaradt, kapukirúgással jöhettek a labdával a vendégek. Az utolsó percek felfokozott hangulatban, nagy küzdelemben teltek el, de az eredmény már nem változott és összességében elmondható, hogy a helyzetek alapján megérdemelt győzelmet aratott a soltvadkerti csapat.

Molnár László – Soltvadkerti TE Soltút edzője:

-Ismertük az ellenfelünket, tudtuk, hogy nagyon kemény mérkőzésre számíthatunk és a várakozásunk be is igazolódott. A találkozó elején kiválóan működött a taktikánk, nagyon jól bontottuk fel a bácsalmásiak védekezését és talán nem túlzás mondanom, hogy többgólos előnyünk is lehetett volna a helyzeteink alapján. Sajnos az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy sok gólszerzési lehetőséget elrontottunk, így nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. A második félidőben megpróbáltunk letámadni, hogy hibára kényszerítsük az ellenfelünket, ami jól működött, de sokáig nem tudtunk gólt szerezni. A vendégek kiállítását követően is jöttek sorra a helyzeteink, és egy szép akció végén szereztük meg a győztes találatot. A végjátékban nehéz perceket éltünk át, de mindenki nagyot küzdött, hogy megnyerjük a találkozót. Jól kezdtük a bajnoki szezont két győzelemmel és szeretnénk a továbbiakban is folytatni ezt az eredményes játékot.

MEGOSZTÁS