Múlt héten háromezernél is többen hajtottak gyorsabban a megengedettnél, sokan vezettek ittasan és közülük hárman balesetet okoztak. Csak a hétvégén öt olyan sofőrt vettek őrizetbe, akik jogosítvány nélkül vezettek.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 3095-en lépték át, ez a szám hetek óta annak ellenére ilyen magas, hogy folyamatosan felhívják a közlekedők figyelmét arra, hogy több helyszínen, napi rendszerességgel találkozhatnak olyan közlekedési rendőrökkel, akik a sebességet ellenőrzik. A jogsértés elkövetői legalább 30.000 forint összegű bírságra számíthatnak.

-Hirdetés-

Tizenhat sofőr úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott. Közülük hárman balesetet is okoztak.

Bács-Kiskun vármegye közútjain a múlt héten huszonnégy olyan közúti közlekedési baleset történt, amelyben megsérültek: huszonnyolcan súlyosan, hét sofőr vagy utas pedig könnyebben. A rendőrök negyvennégy anyagi kárral járó karambol helyszínén intézkedtek. Halálos baleset nem volt.

A hétvégén öt olyan férfit vettek szabálysértési őrizetbe, akik érvényes vezetői engedély nélkül közlekedtek személyautóval vagy segédmotorkerékpárral. A szabálytalankodókat Kiskőrösön, Kecskeméten és Kiskunhalason állították meg és még a napokban bíróság elé állítják őket gyorsított eljárás keretében.

Az akció során egy autó hatósági engedélyét és rendszámát a helyszínen bevonták, mivel a járművet engedély nélkül átalakították, és a forgalomban való részvétele közvetlen balesetveszéllyel járt. A sofőr ellen szabálysértési eljárást kezdeményeztek. Egy másik járművezetővel szemben közigazgatási hatósági eljárást kezdeményeztek, a járműve jelentős túlsúlya miatt.

Ismételten felhívjuk a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ rendelkezései szerint a közlekedésben csak olyan járművel szabad részt venni, amelynek a jogszabályban meghatározott érvényes hatósági engedélye és rendszáma van, illetve amelynek műszaki-, biztonsági- és környezetvédelmi jellemzői megfelelnek a jogszabályban meghatározott feltételeknek.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság – a Kormányhivatal bevonásával – a jövőben is rendszeresen ellenőrzi a járművek műszaki állapotát, és fellépnek az illegális átalakítások ellen.

…hogy mindenki hazaérjen!

Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

Forrás, képek: police.hu
Kiemelt kép: illusztráció (canva.com)

MEGOSZTÁS
Írta: vira