Napsütéses időben vágtak neki az érdeklődők a szeptember 16-án már negyedik alkalommal megszervezett kiskőrösi Őszi Kikerics Túrának. A résztvevőket 10 órára várták a Rákóczi utca végében, hogy onnan gyalogosan tegyék meg a mintegy 5 km-es túrát.

-Hirdetés-

A program főszervezője Sárkány József, a Kiskunsági Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője elmondta, hogy a Turjános Természetvédelmi Területen a Szűcsi Erdőben vezetett végig a gyalogtúra. A résztvevők megismerkedhettek a Turjános Természetvédelmi Terület élővilágával, valamint most nyílik az őszi kikerics, ami igen látványos természeti értéke ennek a résznek. Az idén előzetesen 29-en jelentkeztek a túrára és elmondható, hogy minden évben sokan érdeklődnek a program iránt.

A gyalogtúra a Kiskunsági Nemzeti Park szervezésében vezetett túraként van meghirdetve minden évben és a tavalyi, valamint az idei évben pedig kapcsolódik a Petőfi 200 emlékév rendezvény sorozatához.

A gyalogtúra a Rákóczi utca végétől indult és a földes úton végighaladva sétáltak be a Szűcsi Erdőbe, ahol a lápréteken, erdős részeken keresztül tettek egy körutat. Ezt az utat mintegy három óra alatt teljesítették a résztvevők, mely során megtekinthették az égerlápot, a kőrisfa és tölgyfa erdőt, a kaszáló és lápréteket, valamint ezek élővilágát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (26 db kép)
MEGOSZTÁS