A 2023/24-es tanévben több új kollégával bővült a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum pedagógusi kollektívája. Szeptember 1-jén Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő köszöntötte az új kollégákat, akik fogadalmat tettek és megáldották őket az evangélikus templomban tartott ünnepi rendezvényen. Az új pedagógusokkal készült interjúkból megismerhetjük őket, motivációjukat, céljaikat. 

Kolonusz Lili kiskőrösi származásúként mind az általános iskolát, mind a gimnáziumot a KEVI intézményeinek falai között végezte el. Érettségi után a Szegedi Tudományegyetem nemzetiségi német nyelv és kultúra – testnevelő tanár szakára jelentkezett, melyet idén sikeresen abszolvált. A 2023/24-es tanévtől a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában találkozhatnak vele a gyerekek és szüleik.

-Hirdetés-

 

Honnan értesültél az állásról?

Diplomám megszerzése után mindenképp szerettem volna Kiskőrös környékén elhelyezkedni, ezért magam kerestem fel Grausza Jánosné tagintézmény-vezető asszonyt, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésemre.

Hogyan ítéled meg a pozíciódat az intézményben, hogyan fogadtak a kollégáid, a gyerekek?

Kezdetektől fogva jól érzem magam az intézményben. Mivel az általános iskolai tanulmányaimat itt végeztem el, a pedagógusi kar zömét ismertem, amely megkönnyítette a beilleszkedést. Sokan támogatnak, segítenek.

A gyerekekkel hamar megtaláltuk a közös hangot, nyitottak a közös munkára.

Mely osztályokban fogsz tanítani? 

Az idei tanévben alsó és felső tagozatban tanítok testnevelést. Alsóban a 4.b és 4.c osztállyal, felsőben pedig a 6.a és 7.a osztállyal dolgozom együtt.

Szerinted milyen egy jó pedagógus, te magad mire törekszel? Milyen módszerekkel tanítasz?

A jó pedagógus minden ember számára mást jelent. Elsődleges célom a tanulók sokoldalú személyiségfejlesztése, a gyermekekben rejlő képességek kibontakoztatása egy támogató környezet kialakítása mellett.

Milyen célt tűztél ki erre a tanévre, amit mindenképpen szeretnél megvalósítani? 

Mindenképp szeretnék sok tapasztalatot szerezni és hasznos tagja lenni intézményünknek. Emellett az előző kérdésre adott válaszomban említett céljaimat is szeretném megvalósítani.

Miért választottad ezt a hivatást?

Korábban is kipróbálhattam magam olyan helyzetekben, ahol gyerekekkel dolgozhattam együtt. Számomra nagy örömöt okozott, amikor edukálhattam őket és valamilyen értéket adhattam át nekik. Mindemellett úgy éreztem, hogy a sportban rejlő boldogságot és annak szeretetét szívesen adnám át mások számára is.

Van olyan kedvenc történeted, ami megerősített abban, hogy jó hivatást választottál?

Egy történetet nem tudnék kiemelni. A gyakorlataim során szerzett élmények és a gyerekektől, valamint a mentoraimtól kapott visszajelzések erősítettek meg ebben.

Szabadidődben mivel szeretsz foglalkozni?

Szabadidőmben sokat sportolok, olvasok és szeretek a társas játékozni.

Kiemelt kép: Kolonusz Lili

MEGOSZTÁS