2023 szeptemberétől Vakula Brigitta tanár is gyarapítja a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola kollektíváját, aki az 5. évfolyamon magyar nyelv-és irodalmat, drámát és történelmet, míg 6. évfolyamon magyar nyelv-és irodalmat tanít.

-Hirdetés-

 

Mesélj egy kicsit magadról és tanulmányaidról, kérlek. 

Kiskunhalasról származom, jelenleg is ott élek. 2023 júniusában szereztem meg magyar-történelem szakos tanári diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karán.

Honnan értesültél a Bem-es állásról?

A Pedagógus állások Facebook csoportban értesültem az állásról.

Kapcsolódó cikk
Tanévnyitóval egybekötött ünnepélyes keretek között adták át a Bem iskola új épületszárnyát
Tanévnyitóval egybekötött ünnepélyes keretek között adták át a Bem iskola új épületszárnyát
Intézményavató és tanévnyitó ünnepséget rendeztek a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában 2023. augusztus 30-án délután. A  rendezvényt megtisztelte jelenlétével Hajnal...
Milyen érzésekkel vártad a tanévet, pályakezdőként?

Hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vártam a tanévet. Szeretnék a nálam tapasztaltabb kollégáktól sokat tanulni, továbbá az egyetemen elsajátított elméletet a gyakorlatban is kipróbálni.

Mely osztályokban, milyen tantárgy(ak)at tanítasz?

5. évfolyamon magyar nyelv-és irodalmat, drámát és történelmet, 6. évfolyamon magyar nyelv-és irodalmat tanítok.

Hogyan fogadtak a gyerekek, munkatársak?

A munkatársak és a diákok is nagyon kedvesen fogadtak. A tanítványaimmal az első hetek az összeszokásról, ismerkedésről szóltak, melyet különböző játékos feladatok is segítettek.

Mik azok a célok, szempontok, értékek, amiket ebben a tanévben szeretnél megvalósítani?

Mint új kolléga, célom az lesz, hogy megismerkedjek és jó kapcsolatot alakítsak ki a munkatársaimmal, diákjaimmal. A tanévben aktív részese kívánok lenni az iskolai életnek: a különböző rendezvényeken, versenyeken. 

Szerinted milyen egy jó pedagógus, te mire próbálsz törekedni?

A munkám során igyekszem arra törekedni, hogy az életkori sajátosságokat figyelembe véve a lehető legmagasabb szinten tanítsam a gyerekeket. Számomra nagyon fontos, hogy a tanulók motiváltak legyenek, szívesen vegyenek részt az óráimon. Véleményem szerint egy jó pedagógus nemcsak a tananyagra, hanem magára az életre is tanít, továbbá példaként áll a tanulók előtt. Igyekszem ennek megfelelni.

 

Fotó: Vakula Brigitta 

MEGOSZTÁS