A keceli Fresh Fruit TÉSZ idén is megszervezte a már évtizedes múltra visszatekintő szilvás bringatúrát. Szeptember 23-án, szombaton sajnos az időjárás nem kedvezett az eseménynek, a folyamatos eső sokakat otthon tartott, ám még így is voltak vállalkozó szellemű kerékpárosok, akik nekivágtak a túrának.

A résztvevők három táv közül választhattak: családok részére egy rövidebb, szűk 30 km-es útvonalat határoztak meg a szervezők, de 50 vagy akár 110 km-en is indulhattak, akik igazán jó kondiban vannak. Mindhárom távon gondoskodtak a szervezők frissítőpontokról, ahol a túrázók innivalót és gyümölcsöt vehettek magukhoz. A beérkezőket pedig emléklappal, egy üveg szilvalekvárral és szilvás pitével várták.

-Hirdetés-

A szilvalekvár pénteken készült a Rotyogtató program keretein belül, a TÉSZ saját gyümölcséből, a pite szintén saját szilvából sült a helyi iskola konyháján.

A Fresh Fruit TÉSZ szívügye a gyümölcsök népszerűsítése, ezért is jött létre több, mint tíz éve a Szilvás Bringatúra és a nyaranta szervezett Meggy Bringatúra is.

Gratulálunk a teljesítőknek!

Írta: Iván Gerda
Képek: Fresh Fruit TÉSZ/Juhos Csaba

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira