A vármegyei I. osztályú férfi kézilabda bajnokság harmadik fordulójában szomszédvári rangadót játszottak. A szeptember 24-én lejátszott találkozó alkalmával a Kiskőrösi KSE együttese a Soltvadkerti TE gárdáját látta vendégül szépszámú közönség előtt. A találkozót a kiskőrösi csapat nyerte meg 12 góllal.

Kiskőrösi KSE-Soltvadkerti TE 36-24 (16-13)

-Hirdetés-

Kiskőrösi KSE: Polyák – Geiger 8, Barna 8, Wágner, Fang 1, Ruskó 2, Hunyadi.
Csere: Petróczi-Kis A. (k), Dózsa 1, Fábián, Gucsi 3, Kulcsár 1, Laki 6, Perjés, Polereczki, Turi 6.
Edző: Horváth András

Soltvadkerti TE: Csernák – Borboly 3, Piller 6, Opauszki T. 1, Opauszki P. 5, Thiesz 7, Weppert.
Csere: Angebrandt (k), Vizi (k), Balla 1, Bartha, Nyerges, Patai 1.
Edző: Szabó Tamás

A találkozó elején a kiskőrösiek vezettek még 3-2-re, de a szervezetten játszó soltvadkertiek megfordították a mérkőzés állását és 5-8-ra elhúztak. Innen fokozatosan dolgozta le hátrányát a kiskőrösi együttes és 9-9-nél kiegyenlítettek. Meg kell említeni, hogy a kiskőrösiek kapusa, Polyák Bence a mérkőzés ezen szakaszában lábsérülést szenvedett és a későbbiekben már nem tudta folytatni a játékot. Az első félidő alakulását döntően befolyásolta, hogy 11-10-es állásnál a vendég oldalon Opauszki Tamás és Balla Tamás is kétperces kiállítást kapott, a kettős emberelőnyben pedig a kiskőrösiek több gólt szerezve jutottak előnyhöz. A 26. percben már 15-11 volt az állás, amikor az első félidő végjátékában szép gólokat szerezve tette szorosabbá a mérkőzést a soltvadkerti gárda (16-13).

A második játékrész elején a soltvadkerti Opauszki Tamás megkapta a harmadik kétperces kiállítását is, ami után piros lappal kizárták a további küzdelemből. A kiskőrösiek az emberelőnyös helyzetet jól kihasználva 4-0-val kezdték a második félidőt és 20-13-ra vezetést szereztek. A jó kiskőrösi kezdés után már a soltvadkertiek nem tudtak visszajönni a mérkőzésbe, és a végére kicsit elfáradva szenvedtek 12 gólos vereséget. Meg kell említeni, hogy a kiskőrösi csapatból is a kizárás sorsára jutott az 56. percben Ruskó Balázs, aki a harmadik kétperces kiállítást követően kapott piros lapot. A hazaiak a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően nyerték meg ilyen nagy arányban a szomszédvári rangadót.

Barna Imre – Kiskőrös KSE játékosa:

-Nagyon készültünk erre a találkozóra, hogy a hazai közönségünk előtt megnyerjük ezt a szomszédvári rangadót. A mérkőzés első felében fejben nem voltunk igazán ott a mérkőzésen, voltak hibáink támadásban és védekezésben egyaránt, így a soltvadkertieknél volt a vezetés. Úgy gondolom, hogy fokozatosan lendültünk játékba a mérkőzésen és a második félidőben már olyan teljesítményt nyújtottunk, amivel magabiztos győzelmet arattunk. Döntő volt, hogy a találkozót jobban bírtuk erővel és több gólt is szereztünk lerohanásból. A bajnokságban sok erős csapat van, de mindenképpen szeretnénk olyan eredményeket elérni, hogy versenyben legyünk a dobogós helyekért. A szurkolóinknak ezúton is szeretném megköszönni a támogatásukat mert, ahogy ezt szoktuk mondani, az ilyen buzdítás plusz két játékost jelent nekünk.

Szabó Tamás – Soltvadkerti TE edzője:

-Mivel több játékosunk és magam is szerepeltem korábban a kiskőrösi együttesben, így ez kicsit más hangulatot adott a mérkőzésnek. Koncentráltan és nagy odafigyeléssel kezdtük a találkozót, amely azt eredményezte, hogy mi vezettünk sokáig az első félidőben. Azt látnunk kell, hogy ameddig fejben és fizikálisan nem fáradunk el, addig bármely csapattal fel tudjuk venni a versenyt. Sajnos a második félidőben, amikor már elfáradtunk, akkor rengeteg eladott labdánk volt és sorra szerezték a kiskőrösiek lerohanásból a góljaikat. Az ilyen nagy iramban lejátszott mérkőzésekhez kellene a heti három edzés a csapattól, hogy a komolyabb játékerőt képviselő gárdák ellen is eredményesek tudjunk lenni. A bajnokság erőviszonyait látva bravúr lenne a részünkről, ha sikerülne az alapszakaszban az első négyben végeznünk és a rájátszásban az érmes helyekért pályára lépni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS