A Vármegyei Kupa harmadik fordulójában szomszédvári rangadóra került sor szeptember 27-én, amikor a Kiskőrösi LC gárdája a Soltvadkerti TE Soltút együttesét látta vendégül. A két labdarúgócsapat legutóbbi találkozóján a kiskőrösiek hazai pályán nyertek bajnoki találkozón 0-3-ról 4-3-ra, így izgalmasnak ígérkezett most is az összecsapás.

A mérkőzést a kiskőrösi lőtér melletti „C” pályán játszották, ahol legutóbb a hazaiak nyertek. Most a soltvadkertiek nyújtottak jobb teljesítményt és a találkozó végén négygólos sikert ünnepelhettek.

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE Soltút 1-5 (1-3)

A Kiskőrösi LC csapata
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Karf (Dulai), Mijailovoc, Madácsi, Csáki (Szlovák), Barkóczi, Gyenizse T. (Györgye), Torgyik (Dedák), Szabó D., Lajkó, Godslove (Sinkó).
Edző: Márton Zsolt

A Soltvadkerti TE Soltút csapata

Soltvadkerti TE Soltút: Faddi – Veszeli, Supka, Tóth Á. (Frei), Plichta, Áman, Radics (Balogh A,), Angeli (Májer), Hegedűs, Gémesi (Varga B.), Tóth P. (Rusu).
Edző: Molnár László

A mérkőzés elején kiegyenlített játék folyt a pályán és a kapuk nem voltak veszélyben. A 12. percben a soltvadkerti Gémesi János szánta el magát lövésre mintegy 35 méterről, melyre a hazaiak kapusa Tóth Zoltán nem számított és a labda a kiskőrösi kapu bal alsó sarkában kötött ki (0-1). A 29. percben tovább növelte előnyét a vendég együttes, amikor Supka Zsolt gyenge erejű lövésénél Tóth Zoltán elcsúszott és a labda a hálót éppen érintve gurult a hazai kapu jobb alsó sarkába (0-2). A bekapott gólokra gyorsan válaszoltak a kiskőrösiek a 31. percben, amikor Mijailovic Zalán jobb oldali beadása után Szabó Dávid fejelte közelről a soltvadkerti kapu bal oldalába a labdát (1-2). A kiskőrösi csapat próbált egyenlíteni, de egy eladott hazai labda után a 42. percben a soltvadkertiek gyors akciót vezettek a bal oldalon, mely végén Angeli Tamás lőtte ki a labdával a hazai kapu bal alsó sarkát (1-3).

A kétgólos vendég vezetés után a második félidőben gyorsan eldőlt a mérkőzés, amikor a soltvadkertiek részéről az 57. percben Tóth Péter (1-4), az 59. percben pedig Angeli Tamás talált a kapuba, beállítva ezzel az 1-5-ös végeredményt.
Mindkét csapatnál volt több hiányzó a keretből, de ezen a mérkőzésen a soltvadkertiek voltak a motiváltabbak, és a helyzeteiket is jó arányban értékesítve jutottak tovább megérdemelten a Bács-Kiskun Vármegyei Kupa következő fordulójába.

Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-Korábban azt mondtam, hogy fontos számunkra a mai mérkőzésen a továbbjutás, de ma a hiányzók és egyéb dolgok miatt is messze voltunk attól a minőségtől, ami ehhez kellett volna. Nem akarom erre fogni a vereséget, de számunkra az igen szűkös játékoskeret miatt a kupamérkőzések lejátszása egy kötelező feladat, aminek nem tudunk mindig megfelelni. Az alap csapatunkból sérülés miatt hiányzott négy játékos és Csáki Róbert sérülten lépett pályára, ami rányomta bélyegét a mai teljesítményünkre. Akiktől vártam, hogy a mai napon majd bizonyítanak és bemutatják, hogy van helyük a csapatban, mint Gyenizse Tamás és Karf Alex sajnos elmaradtak a várakozásaimtól. Ma egy nagyon motivált soltvadkertiekkel találkoztunk, ami után a győzelmükhöz csak gratulálni tudok. Meg kell említenem, hogy a találkozó az első félidőben már eldőlt, amikor kapushibából két elkerülhető gólt kaptunk. Bízom abban, hogy a sérültjeinkre a hétvégén már számíthatok és a Lajosmizse elleni idegenbeli találkozó alkalmával már sikerre jóval éhesebb csapattal léphetünk pályára.

Molnár László – Soltvadkerti TE Soltút edzője:

-A játékoskeretünkből most volt hat hiányzónk, de úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy aki most játéklehetőséget kap az bizonyítsa, hogy van helye a csapatban. Nem számítottam arra, hogy ilyen nagy arányú győzelmet aratunk és jobban sikerült ez a mérkőzés, mint amit reméltünk. Úgy gondolom, hogy a vármegyei I. osztályú bajnokság most olyan kiegyenlítette, hogy minden mérkőzésre egy rangadóként kell tekinteni és ma is ennek megfelelően készültünk. Azt ki kell emelnem, hogy a csapat nagyon motivált, a játékosok éhesek a sikerre és ennek szellemében lépünk pályára minden mérkőzésen. Ma azt kértem a fiúktól, hogy a kisebb méretű pályán próbálkozzanak távoli lövésekkel és szerencsére több gólt is tudtunk így szerezni. Azt gondolom, hogy tanultunk a tavaszi hibánkból, amikor háromgólos előnyből vesztettünk nagy hibákat elkövetve és örülök, hogy a fiúk megfogadták a tanácsaimat.

MEGOSZTÁS