A TESCO-GLOBAL Zrt. az Effekteam Egyesület közreműködésével 13. alkalommal hirdette meg az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása. A programra pályázhattak egyesületek és civil szervezetek, melyek a vásárlók bevonásával – a boltokban leadott tikettek számának függvényében – kaphattak támogatást.

-Hirdetés-

A pályázati felhívás célja a TESCO-GLOBAL Zrt. áruházai vonzáskörzetében élő helyi közösségek igényeire alapuló és részvételével megvalósuló programok támogatása. Ezek között szerepelt a helyi közösségek környezetének megszépítésére, illetve a helyi közösségi élet előmozdítására irányuló kezdeményezések támogatása. A kiskőrösi Ültess Fát Mozgalom Egyesület pályázatot adott be két kültéri kosárlabda palánk vásárlás költségeinek támogatására. A pályázat során a TESCO-GLOBAL Zrt. üzleteiben lehetett szavazataikkal – tikettjeik bedobásával a szavazó urnákba – támogatni a vásárlóknak az adott körzetben azt a három szervezetet, melyek a programok elbírálói szerint arra érdemesek voltak.

A nyertes pályázók képviselői

Az egy hónapos szavazás végén az Ültess Fát Mozgalom Egyesület 21 602 szavazattal az első helyen végzett, melynek köszönhetően 400 000 forint összegű támogatást nyertek el. A második a Kalocsai Fúvószenekari Egyesület lett 15 704 szavazattal egy szakmai zenei tábor programmal, a harmadik helyen pedig a csengődi WAFT Alapítvány végzett 4 534 szavazattal, akik egy tábort szeretnének majd megszervezni. A kalocsaiak a programjuk megvalósítására 200 000, a csengődiek pedig 100 000 forintot nyertek el.

Vasmanszki Nóra és Filus Tibor

A TESCO-GLOBAL Zrt. kiskőrösi áruházának vezetője, Vasmanszki Nóra október 11-én ünnepélyes keretek között adta át a „400.000 forintos tikettet” Filus Tibornak, az Ültess Fát Mozgalom Egyesület elnökének és a másik két nyertes képviseletében megjelent személyeknek. Az egyesület az elnyert összegből két kültéri, kerekeken gurítható, bárhova könnyen áthelyezhető kosárlabda palánkot tud majd vásárolni. Az elképzelés szerint ez a két kosárlabda palánk a Szabadidőparkban kerül elhelyezésre, arra a részre, ahol régen a KRESZ park volt. A platánfák között található nagyobb aszfaltozott részen állítják majd fel a két kosárlabda palánkot, melyet bárki használhat a nap bármely szakában.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS