A Soltvadkert-Kiskőrös Petőfi Horgász Egyesület minden évben intenzív haltelepítést folytat a Vadkerti-tónál. Az idei év utolsó haltelepítése október 12-én volt, amikor a közösségi kiülő előtti versenypálya szakasznál kerültek gyönyörű tőpontyok a vízbe.

A halakról Ungvári Ferenc az egyesület elnöke elmondta, hogy minden horgász egyesületnek van haltelepítési terve és az abban előírt mennyiségnek meg kell felelni. Az idei évben tavasszal egyszer már telepítettek 60 mázsa háromnyaras pontyot, amelyből a fogások által már biztos, hogy kevesebb van a vízben.

A nyáron egy újabb haltelepítés során 10 mázsa egynyaras ponty került a vízbe, amiből majd néhány év múlva lesz méretes, fogható hal.
-Hirdetés-

Most a szokásos őszi haltelepítést hajtották végre, mely során 25 mázsa háromnyaras pikkelyes ponty vízbe helyezése történt meg. A halak 2,5-4 kg-osak, melyből mintegy 1200 egyed került a vízbe. Az elnök megemlítette, hogy a korábbi 1750 Ft/kg árral szemben most bruttó 1400 Ft/kg áron tudtak megállapodni a beszállítóval és így tudtak a tervezett 20 mázsával szemben 25 mázsa pontyot vásárolni.

Ezzel a mostani halmennyiséggel már összesen 95 mázsa ponty került az idei évben, melyből 85 mázsa fogható, méretes ponty. Kiemelte, hogy a haltelepítések minden alkalommal nyilvánosak és meghirdetik a tagság körében, így bárki megtekintheti ennek folyamatát.

Beszélt arról is, hogy a haltelepítések után nem vezetnek be horgászati tilalmat, mert ezeket a halakat a tagság részére teszik a vízbe. Megemlítette, hogy az utóbbi évek intenzív haltelepítéseinek köszönhetően, mára jelentős a tó halállománya, amit a horgászok fogási naplóiba beírt adatok is alátámasztanak. A tóban legnagyobb számban ponty található meg, de szép számban van süllő és amur is.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (84 db kép)
MEGOSZTÁS