A Föld és az ember teremtése a Bibliában, Mózes első könyvében (más néven Genezis vagy Teremtés könyve) olvasható az első és második fejezetben. Ezzel a történettel kezdődik a Biblia, amely kimondja, hogy Isten a Teremtő és a természeti világ, továbbá az élőlények az ő alkotásai.

A teremtés hét napja:

1. nap – Világosság és sötétség
2. nap – Égbolt (alsó és felső vizek szétválasztása)
3. nap – A szárazföld és a növények megteremtése
4. nap – Az égitestek megteremtése
5. nap – A vízi és égi állatok teremtése
6. nap – A szárazföldi állatok és az ember megteremtése
7. nap – Isten megszenteli a 7. napot és megpihen

A teremtéstörténet projektet zárták október 13-án, pénteken a KEVI Harangvirág Óvodájában, ami három hét történéseit foglalta magába. Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető elmondta, hogy Serfőző Fanni és Csővári-Lakatos Réka óvónők által kidolgozott és koordinált projekt részesei lehetett az intézmény mind az 5 csoportja.

„A teremtés története köré építettük három héten keresztül a mindennapjainkat, foglalkozásainkat, az énekeket, a mozgást, kézműves foglalkozást, meséket. Könnyű dolgunk volt, hiszen a teremtésbe minden beletartozik. Ez egy nagyon komplex és kerek, mindenre kiható projekt volt, az állatok világnapját is bele tudtuk szőni. Szerintem a Bibliából ez a leghálásabb téma, ami kiscsoporttól a nagycsoportig mindenkit leköt és közvetlen érint” – mesélte Tiriczné Szabó Szilvia.

Csoportonként egységes színekbe öltöztek az óvodások
-Hirdetés-

Arató Eszter, a KEVI iskolalelkészeként minden héten tart keresztény foglalkozást az óvodásoknak is, ahol kedves bibliai történeteket ismertet a gyerekekkel, imádkoznak és vallásos énekeket tanulnak. A tagintézmény-vezető hangsúlyozta, hogy mindemellett az óvodában eltöltött idő alatt többször is megjelenik a keresztény nevelés, ami szinte észrevétlen van jelen az óvodások mindennapjaiban.

A projekt időszakában mindegyik csoport a saját tempójában végigvette a teremtés történetét, ami köré építették a mindennapi foglalkozásaikat. A csoportok kaptak egy-egy napot a hétből, amit nekik kellett prezentálniuk a többiek felé alkotásaik által. Így született meg a projektzáró eseményen látott kiállítás.

„A foglalkozások során törekedtünk arra, hogy újrahasznosítsunk, ezzel a környezetvédelemre is figyelmet fordítottunk. Olyan alkotások és kézműves termékek kerültek ki az óvodások kezei közül, amik újrahasznosítható dolgokból készültek”- tette hozzá a Tiriczné Szabó Szilvia.

3. nap – A szárazföld és a növények megteremtése

A projektzáró eseményen közös áhítatot tartott Arató Eszter az óvodásoknak férje, Arató Lóránd igazgatólelkész közreműködésével. A csoportonként egységes színekbe öltözött apróságok örömmel énekelték a már ismert dalokat, mondókákat, és a kérdésekre is záporoztak a válaszok. Végül egymás alkotásait megtekintve tértek vissza saját csoportszobájukba a gyermekek.

Az elkövetkezendő időszakban a Márton-napra készülnek a KEVI Harangvirág Óvodájában, majd az adventi időszakkal hangolódnak az év legjobban várt ünnepére, a karácsonyra.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (77 db kép)
MEGOSZTÁS