A Kiskőrösi Járási Ügyészség garázdaság, zaklatás, egyedi azonosító jellel visszaélés, eltiltás hatálya alatti járművezetés és ittas járművezetés miatt gyorsított eljárásban egy nap alatt tizenegy elkövetőt állított bíróság elé, akiknek az ügyében így az elkövetéstől számított közel egy hónapon belül ítélet született.

-Hirdetés-

A Kiskőrösi Járási Ügyészség a Kiskőrösi Rendőrkapitánysággal együttműködve kiemelt figyelmet fordít a leggyakoribb közlekedési bűncselekmények: az ittas és az eltiltás hatálya alatti járművezetők elleni határozott fellépésre, mivel ezek már számos súlyos balesetet okoztak az utakon. Az ügyészség emellett az egyszerűbb megítélésű ügyekben, amelyekben az elkövetőt tetten érték vagy a bűncselekmény elkövetését beismerte és a bizonyítékok rendelkezésre állnak, a gyanúsítottat az elkövetéstől számított két hónapon belül bíróság elé állítja.

Az eredményes és gyors nyomozást követően 2023. október 18-ra megszervezett gyorsított eljárásban érintett 11 gyanúsított között tíz férfi és egy nő volt. Közülük öten amiatt feleltek, mert 2023 szeptemberében Kiskőrösön, Kecelen és Akasztón szeszes ital fogyasztását követően úgy közlekedtek segédmotorkerékpárral vagy személyautóval, hogy szervezetükben alkohol volt. Velük szemben a Kiskőrösi Járásbíróság 120-200 ezer forintig terjedő pénzbüntetést szabott ki. További két sofőr annak ellenére ült autóba, hogy őket a bíróság korábbi ittas vezetés, a rendőrség pedig előzési és elsőbbség adási szabályok megszegése miatt eltiltotta a járművezetéstől. Az előbbi sofőrt elzárásra, utóbbit pénzbüntetésre ítélte a bíróság, ezen felül mind a hét sofőrt eltiltotta a járművezetéstől is.

Zaklatás miatt felelt a bíróság előtt az a kiskőrösi férfi, aki egy hónappal ezelőtt a reggeli órákban ittasan szidalmazta és torka elvágásával fenyegette meg az édesanyját, miközben felborogatta a bútorokat, majd távoztában bántalmazta is az asszonyt. Másnap délelőtt a férfi visszatért és megrugdosta a bejárati ajtót. A büntetlen előéletű férfival szemben a bíróság 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

A büntetlen előéletű férfival szemben a bíróság 6 hónap fogházbüntetést szabott ki, amelynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette

A tizenöt éves lánya udvarlóját a nyílt utcán 2023. szeptember 18-án bántalmazó csengődi férfit a bíróság garázdaság vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte. A volt élettársa utcán parkoló autóját megrugdosó akasztói férfi garázdaság vétsége miatt állt bíróság elé, őt 2 évre próbára bocsátották.

A bíróság egyedi azonosító jellel visszaélés miatt pénzbüntetésre ítélte az asszonyt 

A járműve rendszámát leszerelő és azt egy osztrák honosságú másik járműre felszerelő fülöpszállási nő bűnösségét a bíróság egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettében mondta ki és ezért őt szintén pénzbüntetésre ítélte.

A tizenegy ügyet tárgyaló két bíró ítélete 9 ügyben azonnal jogerőre emelkedett, 2 ügyben a döntés még nem jogerős.

A csatolt fotókon a zaklató férfi által megrugdosott bejárati ajtó, valamint a másik autóra kiadott rendszámmal közlekedő osztrák honosságú jármű látható.

 

Sajtóközlemény
Kecskemét, 2023. október 19.
Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség

MEGOSZTÁS
Írta: vira