Az október 20-án megtartott soltvadkerti ünnepi testületi ülésen adta át Temerini Ferenc polgármester 2023-ban a város kitüntető elismeréseit, melyeket a Fodorné dr. Schiszler Terézia aljegyző által felolvasott méltatásokat követően vehettek át.

„Soltvadkert Város Közbiztonságáért” díjat adományozta Frittmann Zoltán Gábor soltvadkerti lakos részére a Soltvadkert Város Polgárőr Egyesületében végzett kiemelkedő polgárőri munkásságáért, a város közbiztonsága, nyugalma és rendjének megőrzése érdekében kifejtett áldozatos tevékenységéért.
-Hirdetés-

1969. április 11-én született Szegeden. Általános iskoláit Soltvadkerten végezte, majd 1987-ben érettségizett a Kiskunhalasi Szilády Áron Gimnáziumban.
Ezt követően rádió-TV műszerésznek tanult, de a szakmájában sosem dolgozott.

Egy év katonaság után 1990-ben szerelt le, majd elhelyezkedett a Szőlőkert Mg. Szakszövetkezet műanyagüzemében. Itt, illetve később az Extra Plast Kft-nél dolgozott 5 évig. Ekkor a Pille-Fólia Műanyagüzemben helyezkedett el, ahol szintén 5 évig dolgozott. Tulajdonosváltást követően napjainkban a Dominis-Pille Fólia Műanyagüzemben dolgozik nyomdászként.

Szereti a munkáját és a munkahelyét is, ahol családias, jó munkahelyi légkörben dolgoznak. 6-14 óráig tart a munkaidő, így jut ideje hobbijára: a polgárőrségre és a horgászatra.

32 éve tagja a polgárőrségnek, az alapító tagok egyike. Akkoriban volt egy aktív ifjúsági szervezetük, és az ott végzett munkájukat látva kereste meg őket Ledniczki Dénes bácsi az akkori mezőőr. Az Ő invitálására lépett be negyedmagával a Polgárőrségbe.
Jól érzi magát a polgárőrök összetartó közösségében és elhivatottan szolgál ma is, a legaktívabb a régi tagok közül.
Havonta egy éjszakai szolgálatot vállal és a különböző önkormányzati rendezvények biztosításában is részt vesz. Az éjszakai szolgálattal elsősorban a közrend fenntartásában és a bűnmegelőzésben nyújtanak segítséget, hiszen a szolgálatadás a közterületeken jelentősen hozzájárul a város közbiztonságához és jól kiegészíti a rendőrség munkáját.

A polgárőr szervezetben jelölő bizottsági tag. Az évente megrendezésre kerülő polgárőr bál rendszeres résztvevője és a lebonyolítás segítője.
Örömmel tölti el, hogy részese lehet a Soltvadkerti Polgárőr Egyesület nagyon erős és stabil közösségének, melyben rá is mindig és mindenben számíthatnak a társai.

2008-ban a Soltvadkerti Polgárőr Egyesületben végzett kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült, az elismerés oklevélből és tárgyi jutalomból állt.
A Kiskőrösi Rendőrkapitányság a rendőrökkel való közös munka elismeréseként oklevelet és plakettet adott át részére.
2016-ban a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség a polgárőr mozgalomban végzett 25 éves polgárőr szolgálatért elismerésben részesítette.
Szintén ebben az évben Nemzeti Minősítő Oklevelet szerzett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon alapvető vízkár-elhárítási tevékenység szakterületre.

Szeret aktívan részt venni a közéletben és a különböző önkéntes munkákban. Így a kezdetektől rendszeres résztvevője a „Te szedd” szemétgyűjtési akcióknak.
Ösztönösen figyeli a városban a megjavításra váró dolgokat, így például rendszeresen jelzi, ha nem működik a közvilágítás.
Ahol tud, segít… önzetlenül. Így vett részt például eltűnt személy keresésében. Számára ez természetes, nem kell meggyőzni, ha feladat van, megy és segít.

Hobbija a horgászat, immár 43 éve tagja a Horgászegyesületnek, ahol Felügyelő Bizottsági feladatot is vállalt.

Feleségével, Antal Andreával 18 év után 2020-ban hivatalosan is összekötötték az életüket.

Minden elismerés és tisztelet megilleti azokat, akik önzetlenül, díjazás nélkül, a szabad idejüket feláldozva végzik ezt a nemes feladatot.

Elhivatottsággal és önzetlenül végzett polgárőri munkája, az emberéleteket és vagyontárgyakat védő helyállása megbecsüléseként részesítette az Önkormányzat a kitüntetésben.

Szívből gratulálunk!

Kapcsolódó cikk
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepséget követően adták át a városi kitüntetéseket
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepséget követően adták át a városi kitüntetéseket
Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére szervezett ünnepségen ismét kitett magáért a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti...

Soltvadkert, 2023. október 20.

Méltatás forrása: Soltvadkert Város Önkormányzata
Képek: Kovács Gyula/vira.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira