Rangadót vesztettek a kiskőrösi U19-es női kézisek, de versenyben vannak a dobogóért

A Kiskőrösi NKSZSE női utánpótlás kézilabda csapatai közül az U19-es gárda az országos korosztályos bajnokság LU19-es küzdelemsorozat III. osztályának H csoportjában szerepel. Az együttes a hétcsapatos bajnokságban olyan gárdák ellen lép pályára, mint a Kiskunhalasi UKSC, a Deszki SC, a csongrádi Tigrisek CSKSE, a Kiskunmajsai KC, a Bácsbokodi KSE és a Bácsalmási PVSE.

-Hirdetés-

Az együttes jól szerepel a bajnokságban, hiszen az őszi szezonban eddig lejátszott hat mérkőzéséből négy találkozón nyertek a lányok és mindössze két mérkőzést vesztettek el. A kiskőrösi csapat legutóbb október 27-én játszott, amikor hazai környezetben fogadták a Deszki SC együttesét, akiktől 26-25 (11-13) arányú vereséget szenvedtek: Boldizsár – Barkóczi 3, Csóka 7, Kiss K. 5, Németh I. 1, Lucza 1, Ilia 5. Csere: Baticz 2, Gémesi, Markó 1, Pálinkás, Urbán. Rangadóra készültek a csapatok, hiszen a mérkőzés előtt a kiskőrösiek a harmadik, a deszkiek pedig a második helyen álltak a tabellán. A két együttes végig kiélezett mérkőzést játszott egymással, mely során csak a találkozó elején vezettek a kiskőrösiek 1-0-ra és 5-4-re.

A vendégek szinte végig vezettek a mérkőzésen néhány találattal, de négygólos előnyre csak a második félidőben tettek szert. Az utolsó 10 percre feljavult a kiskőrösiek védekezése, a végig több bravúrt bemutató Boldizsár Nikita ekkor is sok esetben hárított és a hazai lerohanásokból szerzett találatok után 21-25-ről felzárkózva az utolsó percben 24-25 volt az állás. Nagyot küzdöttek a hazai lányok, de a végjátékban már csak egy gólváltás volt, a bravúros egyenlítés nem sikerült, így a kiskőrösiek 26-25-re kikaptak. A csapat a vereség ellenére is jól áll a tabellán és 6 mérkőzésen szerzett 8 ponttal a 3. helyen állnak.

Czérna János – Kiskőrösi NKSZSE edzője:
A deszikeket nem ismertük, mert korábban még nem játszottunk ellenük, viszont az eredményeik ismerétben tudtuk, hogy jó csapattal találkozunk. Élcsapatok rangadójára készültünk, de sajnos a csapatunkból már az idény eleje óta hiányzik két átlövőnk és egy további középső játékosunk pedig egy nappal a mérkőzés előtt sérült meg. A három játékos hiányában a csapatból is hiányzott mintegy 10 gól a mérkőzésen. Amennyiben a mai napon Németh Indirára egészséges állapotában számíthattunk volna, akkor úgy érzem nagyobb esélyünk lett volna a győzelem megszerzésére. A második félidőben többgólos hátrányból álltunk fel a végjátékban és nagyon közel voltunk a pontszerzéshez. A mérkőzés után megdícsértem a csapatot az öltözőben, mert a küzdőszellemre nem lehetett panasz. A célunk az, hogy az alapszakasz végén a felsőházban tudjunk végezni és a rájátszásban a legjobb négy csapat között a dobogós helyekért legyünk versenyben.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS