Halloween éjszakája eléggé megosztja az embereket Magyarországon. Vannak akik kedvelik, tököt faragnak a gyerekeikkel, és legalább ugyanennyi ember irtózik tőle, buta programnak tartja, ezen a vita hosszú életű lesz még.

-Hirdetés-

Az erdőtelki fiatal közösség azonban szerette volna, ha egy újabb csapatösszekovácsoló eseményt kerül bevezetésre az éves programjaik közé, ezért Tóth Laura Tünde, Pivarcsi-Horváth Csilla és Szekeres Mónika összefogtak és megálmodták ezt a kevésbé rémisztő, inkább kellemes estét a gyerekek és az őket kísérő szülők számára.

Idén első alkalommal úgy gondolták, tesznek egy próbát, nem verik nagydobra, inkább a kis közösség berkein belül terjedt a hír: lehet gyerekekkel jönni és lehet cukorka kínáló állomásnak jelentkezni.

Megtették a legfőbb óvintézkedéseket a szervezők, táblákat helyeztek ki a kerékpárút két végére, figyelmeztetve a biciklis közösséget a felvonuló gyerekekre, az úton átkelésnél pedig a szülők és autóval érkező családosok segítették a biztonságos átjutást.

A kis csapat a Gmoser Lovastanyáról indult, ahol ifj. Gmoser István képviselő várta a gyerekeket, majd az erdőtelki kerékpárúton haladt a fáklyás gyerek- és felnőttsereg az Erdőtelki Óvoda felé. Amely ház vállalta a csoki- és cukorkaosztást, ott azt lámpásokkal jelezték. Odaérve a kis csapat aztán addig mondogatta a „Csokit vagy csalunk!” felkiáltást, amíg a házlakók megvendégelték őket.

Az út elsőre hosszúnak tűnt gyalog, de az izgatott Halloween-i csapatnak meg sem kottyant elsétálni az óvodáig, ahol Tamás Szilvi óvónő várta őket az estet lezárva egy kis tábortüzes mályvacukor-sütéssel.

Az est keretein belül 12 megálló várta a gyerekeket és szüleiket, több mint 50 gyermeket regisztráltak, akik közül többen a babakocsiból vagy a futóbicikliről követték az eseményeket. A felnőttekre is gondoltak, amikor felkeresték a Vass Borászatot, akik alapanyagul szolgáltatták a forralt bornak valót.

Az idei felvonulás sikerének köszönhetően jövőre nagyobb szabású rendezvényben gondolkoznak a szervezők.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (73 db kép)
MEGOSZTÁS