A vármegyei harmadosztályú bajnokság közép csoportjának 11. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor Akasztón, ahol a hazaiak a Kiskőrös második számú csapatát fogadták. A vendégek a múlt héten nagyarányú vereségbe szaladtak bele hazai pályán. Így mindenképpen szerettek volna javítani Akasztón. A hazaiak pedig fontos győzelmet arattak Bócsán. A sok helyzetet és nagy küzdelmet hozó mérkőzést végül az akasztóiak nyerték meg.

-Hirdetés-

Hazai szemmel nézve azonban nem indult jól a találkozó, hiszen a 10. percben a Kiskőrös szerzett vezetést. Egy bal oldali Szlovák szöglet után a jobb oldalon berobbanó Dedák Balázs sodorta be a labdát a hazai kapuba 0-1. A 20. percben akasztói részről Palla került szembe Csermákkal. A vendégek hálóőre azonban bravúrral szögletre tudta ütni a labdát. A 22. percben egy szabadrúgást követően Győrfi kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt higgadtan a jobb alsóba rúgta Szlovák Pál 0-2.

Szlovák Pál (kék-fehérben) büntetőből volt eredményes a találkozón

Kettő perc múlva Varga szabadrúgását védte bravúrral Csermák, majd a kipattanót közelről Fésüs Dávid fejelte fölé. A 40. percben közel járt a háromgólos vezetéshez a vendég gárda. Sinkó jobb oldali beadását követően a kapu torkából pöckölte mellé a labdát Dedák Balázs. A 41. percben jött a szépítés hazai részről. Varga Milán jó 20 méterről elvégzett szabadrúgását Csermák már csak a kapuba tudta segíteni 2-1. Egy perc múlva labdát szereztek az akasztóiak a középpályán. Hlavács István került nagy ziccerbe. A jól kijövő Csermák lábbal hárítani tudott, azonban a kipattanót Suhajda Gergely vágta be a vendég hálóba 2-2. Két perc alatt egyenlítettek így a hazaiak. A 45. percben Gyurián Gábor szólója után vette célba a bal alsót, azonban lövését Váczi tolta ki.

Varga Milán kétszer talált a vendég hálóba

Az 59. percben Hlavács átadása után Varga Milán eresztett meg egy lövést jó 25 méterről. Lövését követően a labda a felső lécről a gólvonal mögé hullott 3-2. Három perc múlva Molnár passzát követően Suhajda Gergely találta el a bal kapufát. A 64. percben Sinkó átadását követően Dedák került nagy ziccerbe. A kapujából jól kimozduló Váczi lábbal hárítani tudott. Egy perc múlva újra Dedák került helyzetbe, azonban most a felső lécet találta el. Egy perc múlva Fésüs Tamás indult meg saját térfeléről, majd egészen a vendég tizenhatosig robogott a labdával. Lövését hárítani tudta Csermák.

Suhajda Gergely (feketében) szintén kétszer volt eredményes

Sorra jöttek a helyzetek. Alig telet el két perc újra helyzetbe kerültek a hazaiak. Gubán löketét tolta ki Csermák éppen Palla elé, aki egyből lőtt a vendég hálóba, azonban les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. Ezt követően egy újabb támadásból Tóth Sándor is szerzett egy les gólt. A 78. percben Palla két cselt követően passzolt középre Suhajda Gergelyhez. Az akasztói támadó szép mozdulattal helyezett Csermák kapujába 4-2. Az utolsó helyzet a találkozón a vendégek előtt adódott. Breznyán kapott egy remek indítást, azonban Váczi most is jól jött ki és hárítani tudott. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, így a hazaiak hátrányból fordítva nyerték meg a szomszédvári derbit.

Dedák Balázs szerezte meg a vezetést a Kiskőrösnek
AKASZTÓ FC II. – KISKŐRÖSI LC II. 4-2

Akasztó FC II.: Váczi – Fésüs T. (Kósa B.), Varga M. (Szabó A.), Hlavács (Tóth S.), Suhajda (Podmaniczki), Borsik, Gubán D., Molnár (Soós), Palla, Fésüs D., Győrfi (Gubán Z.). 

Kiskőrösi LC II.: Csermák – Szlovák P. (Gyurián), Sinkó (Breznyán), Miklós (Pecznyik), Rimár, Markó, Dicsa, Kriskó (Füleki), Rácz (Lengyel), Dedák (Gmoser), Lengvári.

Fésüs Dávid játékos (Akasztó FC II.): – Szomszédvári derbin fogadtuk a Kiskőröst. Mindenki tudja, miről szól ez a találkozó. Jól ismerjük egymást. Egy jó tudású, labdát járató csapat, rutinos játékosokkal. Sajnos az elején nagyon rosszul kezdtük a találkozót. Mintha bent ragadtunk volna az öltözőben. Két gólt is kaptunk. Úgy gondolom, hogy elkerülhető hibákból. Amiket mi adtunk oda a Kőrösnek. Aztán szerencsére sikerült felpörögnünk és még az első félidő végén sikerült egyenlítenünk. A második félidőben már úgy érzem erőben felül tudtunk kerekedni a Kiskőrösön, és végül felőröltük a Kiskőröst és megnyertük a mérkőzést. Érezhető volt, hogy sokkal jobban bírjuk a végjátékot és a mi akartunk érvényesült. További sok sikert kívánok a Kiskőrösnek!

Sinkó Dorián játékos (Kiskőrösi LC II.):Amíg bírtuk erővel partiban voltunk az Akasztóval. 2-0-s vezetésünknél volt még egy nagy helyzetünk. Azzal, ha 3-0 lett volna szerintem le tudtuk volna zárni a találkozót. Ehelyett egyből kaptunk egy perc alatt két gólt. Onnantól kezdve semmi esélyünk nem volt. Talán még 3-2-es hazai vezetésnél volt egy ziccerünk és egy kapufánk, de erőben mindenképpen felülmúltak ma minket az akasztóiak. Gratulálok az Akasztónak!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS