A vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 13. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak, amikor a Kiskőrösi LC hazai környezetben fogadta a Soltvadkerti TE Soltút gárdáját. A november 5-én lejátszott találkozó nagy küzdelmet hozott, melyen a hazai kiskőrösiek nyertek egy góllal.

Kiskőrösi LC-Soltvadkerti TE Soltút 1-0 (0-0)
-Hirdetés-

Kiskőrösi LC: Tóth Z. –Mijailovic, Pekker, Dulai (Amin), Gyenizse, Csáki, Szabó G., Barkóczi, Szabó D., Lajkó, Godslove (Sinkó).
Edző: Márton Zsolt

A Kiskőrösi LC csapata

Soltvadkerti TE Soltút: Eifert – Brindza (Tóth P.), Gráczer, Hauk (Angeli), Supka, Farkas (Tóth Á.), Plichta, Áman (Vida), Radics, Hegedűs, Gémesi.
Edző: Molnár László

A Soltvadkerti TE Soltút csapata

A találkozót a soltvadkertiek várták jobb előjelekkel, hiszen a vendégek az őszi szezonban vármegyei kupa mérkőzésen 5-1-re nyertek Kiskőrösön és a bajnoki mérkőzés előtt vezették a vármegyei I. osztályú bajnokság tabelláját. A kiskőrösiek öt nyeretlen mérkőzéssel és zsinórban elszenvedett három vereség után léptek pályára a találkozón. A mérkőzés elejétől kezdve a kiskőrösiek nagyon szervezetten védekeztek és kevés lehetőséget adtak a soltvadkertieknek helyzetek kialakítására vagy gyors kontratámadások vezetésére. A 13. percben alakult ki az első gólhelyzet, amikor egy kiskőrösi szögletet követően Gyenizse Bence fejelhetett tiszta helyzetből közelről a kapura, de a vendégek kapusa Eifert János hatalmas bravúrral, lábbal védte a gólba tartó labdát. Az újabb szöglet után ismét a kiskőrösi Gyenizse Bence került helyzetbe, de lövése elakadt a vendég védőkben. A soltvadkertiek a 16. percben veszélyeztettek, amikor Radics Zoltán távoli lövését fogda magabiztosan a hazaiak hálóőre Tóth Zoltán. A 25. percben egy jobb oldali beadást követően került helyzetbe a kiskőrösi Szabó Dávid, azonban a kapásból ellőtt labdája a kapu mellé szállt. A szünet után is a kiskőrösiek előtt voltak nagyobb helyzetek és a soltvadkertiek támadásaiban nem volt átütőerő. A kiskőrösiek az 52. percben nagyon közel álltak a gólhoz, azonban Szabó Gergő kapu elé lőtt labdájába nem tudott jól beleérni Szabó Dávid és a lábáról nem az üresen hagyott kapuba, hanem Eifert János kezébe pattant a labda. Az 55. percben egy soltvadkerti támadás végén Farkas Béla lőtte kapura a labdát, melyet bravúros mozdulattal szögletre tolt Tóth Zoltán. A 75. percben született meg a találkozót eldöntő találat, amikor egy kiskőrösi előreívelésnél a soltvadkertiek középső védőjének, Plichta Dominiknek a fejéről Godslove Ukwuoma elé pattant a labda, aki a kapujából kint álló Eifert János mellett gurította a labdát a hálóba (1-0). A mérkőzés utolsó harmadában még a vendégek részéről Tóth Árpád találta el jó helyzetből az oldalhálót és a hosszabbítás perceiben védte Eifert János a kiskőrösi Amin Ádám lövését.

Márton Zsolt
Márton Zsolt – Kiskőrösi LC edzője:

-A mérkőzésre a szokásos módon készültünk heti három edzéssel, de most már a gyakorlások során az egymás közötti játék kapja a fő hangsúlyt és a mentális ráhangolódásra helyeztük a dolgokat. Úgy gondolom, hogy fejben nagyon ott voltunk a mérkőzésen és csapatként dolgoztak kiválóan együtt a fiúk. Az, hogy a találkozó előtt esett az eső, nehéz volt a talaj, ez a védekezés szempontjából nekünk kedvezett, de összességében több helyzetünk volt, mint a soltvadkertieknek. Nekünk ez a győzelem most nagyon kellett és a fiúknak azt mondtam, hogy a soltvadkertiek és a soron következő kunbajaiak elleni hazai találkozókon négy pontot kellene szereznünk. Nagyon örülök, hogy az első feladatot jól megoldottuk és bizakodva várhatjuk a kunbajaiak elleni találkozót, akik ellen a maihoz hasonló mentalitással jó eredményt érhetünk el.

Molnár László
Molnár László – Soltvadkerti TE Soltút edzője:

-A fiúk e heti hozzáállása nem éppen a legjobb volt a felkészülésünkhöz és ez sajnos meg is mutatkozott a mérkőzésen. Az őszi szezonban megnyert kupamérkőzésünkhöz ez a találkozó semmiben sem hasonlított és amit kértem a fiúktól, abból ma semmi sem valósult meg. Ezt a találkozót ott folytattuk, ahol az elmúlt héten a kunbajaiak ellen befejeztük. Mentálisan ma nagyon gyengék voltunk és ilyen szempontból nőtt fölénk a kiskőrösi együttes, hiszen végig sokkal nagyobb akarattal és lelkesedéssel játszottak. A középpályán a kiskőrösiek fölénk nőttek, de úgy gondolom, ha nem ajándékozunk az ellenfelünknek egy ilyen találatot, akkor gól nélküli döntetlennel zárult volna a találkozó. A következő fordulóban a tiszakécskeieket fogadjuk, akik nagyon változó teljesítményt nyújtanak és nem tudni milyen ellenfélre számíthatunk, de nagyon remélem, hogy a maitól sokkal jobb teljesítményt nyújtunk majd.

MEGOSZTÁS