2023. október 26-án Budapesten vehette át a Kulturális és Innovációs Miniszter elismerő oklevelét Benedek Tibor a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum igazgatóhelyettese, magas szintű szakmai tevékenysége elismeréseként.

 

-Hirdetés-

Benedek Tibor 1993-ban kezdte meg tanulmányait a 621. sz. Ipari Szakmunkásképzőben, ahol három év elteltével asztalos szakmunkásbizonyítványt szerzett. Akkor még nem gondolta, hogy valamivel több, mint egy évtizeddel később már ő is a Wattay dolgozója lesz.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után asztalosként a vállalkozói szférában dolgozott, majd 2005-től lett a Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának hallgatója, ahol a Tanárképző Intézet keretében műszaki szakoktató főiskolai végzettséget szerzett. Ettől az évtől kezdte meg pedagógusi hivatását a Wattayban is, ahol a faipari tanműhelyben szakoktatóként, majd az idő előrehaladtával gyakorlati oktatásvezetőként tevékenykedett. Közben megszerezte a Nyugat-Magyarországi Egyetemen az okleveles faipari mérnöktanár végzettséget, valamint pedagógus szakvizsgát és közoktatás vezetői végzettséget szerzett a Budapesti Műszaki Egyetemen. Jelenleg szakmai igazgatóhelyettesként dolgozik a Wattayban.

Munkaköréből kifolyólag részt vesz az intézmény szakmai programjának kialakításában, különös tekintettel a képzési programra. Jó kapcsolatot tart a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársaival, akikkel együttműködve intézményi és szakmai szakértőként részt vesz a duális képzők akkreditációs folyamatában.

Az intézményi minőségirányítási rendszer elindításában és a hozzákapcsolódó Minőségirányítási Kézikönyv elkészítésében aktív szerepet vállalt, a minőségirányítási munkacsoport tagjaként továbbra is részt vesz az intézményi minőségirányítási folyamatokban.

Munkája során az újonnan bevezetésre került KRÉTA Vizsgaközpontrendszerben zajló szakmai vizsgákat szervezi, lebonyolítja, segíti a jegyzői feladatok ellátását, mind a nappali mind a felnőttoktatásban zajló vizsgák során.

Az intézmény pályaválasztási feladatainak irányításával törekszik a megfelelő tanulói létszám elérésében. Többek között céljának érzi, hogy a Wattayban tanuló diákok tanulmányaik befejeztével Kiskőrös város, valamint a környező települések munkaerő szükségleteit tudják betölteni.

Kapcsolódó cikk
Pályaválasztási kiállítást szervezett a Wattay
Pályaválasztási kiállítást szervezett a Wattay
2023. október 20-án délelőtt ismét pályaválasztási kiállítást szervezett a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium új helyszínen, a májusban...

Gratulálunk az elismeréshez! 

Szöveg: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum
Fotó: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum facebook oldal 

MEGOSZTÁS
Írta: vira