A Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum az oktatásban eltöltött 28 éves tevékenysége elismeréseként 2023. október 23-i nemzeti ünnep alkalmából adományozható Miniszteri Elismerő Oklevél díjra terjesztette fel Kunczné Martin Reginát, amit 2023. október 26-án a Kulturális és Innovációs Minisztériumban vehetett át.

 

-Hirdetés-

Kunczné Martin Regina Soltvadkerten él családjával, ahol gyermekéveit is töltötte. Középiskolai tanulmányait a Debreceni Református Kollégium Gimnáziumában végezte, 1991-ben érettségizett. Ekkor nyert felvételt a szegedi Juhász Gyula Tanárképző Főiskola matematika-fizika szakjára, ahol 1995-ben szerzett diplomát. A diploma megszerzését követően a pedagógus pályáját az akkori kiskőrösi Ipari Szakmunkásképző, Szakközépiskola és Szakiskolában kezdte meg. Az iskola neve többször változott, de azóta is változatlanul, a ma már Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum nevet viselő intézmény oktatói testületének a tagja. Szakiskolai tanulóknak kezdte oktatni a matematikát és fizikát, de pályakezdő pedagógusként osztályfőnöki feladatokat is kapott.

Szakmai tudás teljességére való törekvés érdekében a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem természettudományi Karán fizika szakos középiskolai tanár végzettséget szerzett. Ebben az időszakban kezdte meg az általános gépszerelő és karbantartó szakközépiskolai tanulók oktatását és készítette fel őket az érettségi vizsgára fizika tantárgyból.

Házasságkötését követően 2003-ban született meg első gyermeke Ábel, majd 2006-ban második gyermeke Hanna. Gyermekei születése után 2009-ben tért vissza a tanításhoz a Wattayba, ekkor kapott felkérést az igazgatóhelyettesi állás betöltésére, ahol azóta is vezetői feladatokat lát el.

2010-ben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar közoktatási vezető szakján közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú végzettséget szerzett.

Pedagógiai, oktatói munkája mellett igazgatóhelyettesként további feladatokat is ellát. Az Országos Kompetenciamérés, illetve a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által szervezett kompetenciamérés lebonyolításának megszervezésében vesz részt. Próbaérettségi és érettségi vizsgákat szervez, a Kréta adminisztrációs munkacsoport vezetőjeként irányítja, ellenőrzi annak működését. Feladatai közé tartozik az iskolai tanulmányi és sportversenyek, iskolai rendezvények megszervezése, lebonyolítása.

Szakmai-pedagógiai céljai elérése érdekében képezi önmagát, ismereteinek naprakész frissességéről önképzéssel, illetve továbbképzéseken való részvétellel gondoskodik. Vezetőként képviseli az intézmény pedagógiai céljait.

Gratulálunk az elismeréshez! 

Szöveg: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum
Fotó: Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum facebook oldal 

MEGOSZTÁS
Írta: vira