November 10-én, pénteken került sor a Kőrisfa Óvoda Márton-napi vigasságára. Az óvoda apraja-nagyja lelkesen készült a nagy eseményre, hiszen az ezt megelőző héten már minden a libákról, valamint Márton püspök legendájáról szólt a csoportokban.

Az évszakhoz és a rendezvényhez kapcsolódóan délelőtt már hangolódtak az óvodások a délutáni eseményekre.

-Hirdetés-

A Budavári Ildikó vezetésével működő Futrinka-társulat előadásában egy kedves, madárijesztős történetet tekinthettek meg. Márton naphoz, évszakhoz kapcsolódóan az óvoda madárijesztő-készítő versenyt hirdetett, melyet a hat csoport szülői közösségei nagy lelkesedéssel, és hihetetlen kreativitással alkottak meg az őszi szünetben. Szintén az óvoda szülői összefogását, felajánlását dicsérik a finomságoktól roskadozó asztalok, ahol a libazsíros kenyértől a szendvicsekig, süteményekig minden megtalálható volt. Az óvoda étkeztetését ellátó Eatrend Kft. teát és zsírt ajánlott fel, melyet ezúton is köszönünk.

Külön köszönetet szeretnénk mondani a segítőknek, és az apukáknak, akik az illatos, ízletes forralt bort, teát készítették, ami felmelegítette a vendégsereg minden tagját.

Az óvoda dolgozói lámpásokkal, fényfüzérekkel, világító lufikkal öltöztették Márton napi díszbe az udvart.

A rendezvényt Albert Amina, a Kőrisfa Óvoda vezetője nyitotta meg, és köszöntötte a több mint háromszáz összegyűlt vendéget. Ezután került sor a Madárijesztő-szépségverseny eredményhirdetésére. A megnyitó után az Őzike csoportos gyermekek vidám, madárijesztős tánca következett, akiket Urbánné Szabó Rózsa, Czirokné Gyuricza Aranka és Berta Somogyi Andrea készítettek fel. A program a családok közös lámpáskészítésével folytatódott, majd következett a lámpás felvonulás.

A jó cselekedetek fényét szimbolizáló lámpásokkal tettünk egy kört az óvoda körül, és mire visszaérkeztünk, már várta a népes vendégsereget a sok érdekes helyszín. Az udvaron zseblámpás libakereső játékra invitáltuk a gyerekeket, cukorkára lehetett becserélni a megtalált szárnyasokat. Az aulában libás népi játékok: libatekerő verseny, kézi kukoricamorzsolás, csutkatorony építés várta az érdeklődőket.

Nyugdíjas óvónő felajánlásával és irányításával libás gipszfigurákat lehetett készíteni, illetve az alkalomhoz illően libás, csillagos, világítós arcfestésre is volt lehetősége a gyerekeknek.

A résztvevők visszajelzése alapján mindenki jól érezte magát a Márton-napi vigasságon. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy a zord, esős időjárás ellenére tágas aulánkban zökkenőmentesen tudtuk lebonyolítani a programjainkat. Rendezvényünk nem valósulhatott volna meg a szülők segítsége, és aktív közreműködése nélkül, melyet ezúton is szeretnénk hálás szívvel megköszönni mindenkinek.

Cikket írta: Kovácsné Jarjabka Zsuzsanna
Képek: Kőrisfa Óvoda

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira