2023. november 10-én, a termelői vásáron bemutatott termékek felhasználásával készült a hagyományos Márton-napi vacsora az izsáki Vino Étteremben.

 

-Hirdetés-

Újszerű módon rendezte meg az izsáki Vino étterem MÁRTON NAPI VÁSÁRI LAKOMA programját. A délutáni órában, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával, az étterem Diófás kertjében került sor a MÁRTON NAPI KÉZMŰVES ÉS TERMELŐI VÁSÁRRA, ahol a helyi termelők és kézművesek mutatták be portékáikat.

A bemutatott portékák:

  • Rácz Sándor – Eleven porta családi gazdaságában termelt, természetes ízvilágot és beltartalmat megőrző liszt és napraforgóolaj különlegességek.
  • Vékony Erzsébet és Cséplő Ernő – Anna-Bella Méhészet, méhészeti termékek széles választéka.
  • Gyallai Imre sertéstenyésztő és hentes, saját tenyésztésű sertések adalékanyagtól mentes feldolgozással, hagyományos disznótoros termékek.
  • Némethné Szabó Tünde agrármérnök –Tündi Biokertje családi gazdaságban, műtrágya alkalmazása nélkül termelt paprikából készült különleges paprika készítmények.
  • Kett Tamás és Kett Hajnalka – Kett Családi Gazdaság saját termelői alapanyagból, tartósítószer mentesen készített ivólevek, szörpök, lekvárok, aszalványok és zöldségkrémek.
  • Paksi Katalin kertész üzemmérnök, teremtésünknek megfelelő, természetes, nyers, élő táplálékok és táplálékkiegészítők elhivatott népszerűsítőjeként készített csírázott magvak, ezek préslevei, és egyéb gyógyító készítmények.
  • Tercsi Péter Pál kertész, vegyszermentesen megtermelt gyümölcsökből készült befőttek, lekvárok, gyümölcsitalok és aszalványok, valamint a zöldségfélékből készült szárítmányok.
  • Kovács Miklósné Edit női szabó – Viselde műhely, hagyományos viseletek, valamint patchwork táskák, terítők, takarók és keresztszemes hímzéssel készített párnák.
  • Balogh József Zsolt festőművész aktív résztvevője és szervezője a hazai alkotótáboroknak. Csoportos kiállításai mellett több egyéni tárlata is volt, az idős emberek, az utcai életképek gyakran jelennek meg a képein
  • Alföldi Garabonciás Kft.  kiváló és folyamatosan ellenőrzött minőségű kecsketejből, valamint tehén- és juhtejből előállított sokoldalúan felhasználható, egyedi ízvilágú, kézműves termékek.
  • Gedeon Birtok Kft. – tradicionális, a térségben régóta termesztett szőlők reduktív technológiával készült borkínálatukban megtalálhatóak a tájegységre jellemző könnyed fehér és rosé borok, valamint a hosszabb érlelésű testesebb fehér és vörösborok, valamint gyöngyöző borok és többfajta pezsgő.
  • Royalsekt Zrt. – a kizárólag helyi szőlőből készülő, tavaly bevezetett NATARA új pezsgőcsalád négy pezsgőfajtája, a VinAgora Nemzetközi Borverseny díjazottja.

A bemutatott termékek a vásárt követő vacsora és az újborok kínálatát gazdagították!

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS