A Kőrös-Körül Nők Egyesület támogatásával a Kiskőrös Rózsája Horgolókör ügyes és szorgos kezű asszonyai elkészítették a város karácsonyfájának idei horgolt díszeit. A horgolókör a feldíszített fát advent első vasárnapja előtt, december 1-én adta át Kiskőrös lakóinak a Petőfi Sándor Művelődési Központ bejáratánál, melyet bárki megcsodálhat, akár egy esti séta alkalmával is. 2023-ban térbeli, hófehér angyalkák díszítik a fenyőfát.

Grünwaldné Takács Aranka a horgolókör vezetője elmondta, hogy kész minták, leírások alapján dolgoztak az ügyes kezű asszonyok. Ezek nagyon fontos alapok, hiszen nem mindenki tud képről dolgozni. A karácsonyfát tízféle angyal díszíti, melynek ötlete még tavaly karácsonykor fogalmazódott meg a horgolókör vezetőjében. Hozzátette, hogy angyaldísz eddig is volt az előző évek karácsonyfáin, de mindig volt hozzá más kiegészítő, nem azon volt a fő hangsúly. Az idei esztendőben csak és kizárólag hófehér, térbeli horgolt angyalok lepték el a város karácsonyfáját.

-Hirdetés-

A közel 30 fős csapat október óta hétről-hétre a Petőfi Sándor Művelődési Központban a közös alkalmakon és otthon készült a karácsonyi projektre. Emellett a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezet felkérésére a decemberi véradásra több mint 200 db horgolt csillaggal készültek a véradóknak, amit a péntek délutáni alkalmon adtak át Sutus Etelkának, a szervezet területi vezetőjének.

Sutus Etelka (balra) a Magyar Vöröskereszt Kiskőrös Városi Szervezet területi vezetője vette át az ajándékba készített több mint 200 horgolt csillagot

A Kőrös-Körül Nők Egyesület készíti minden évben a város adventi koszorúját a főtéren. Az egyesület vezetője, Csányi Ibolya kérte meg a Kiskőrös Rózsája Horgolókör tagjait, hogy arra is készítsenek egyedi és kézműves díszeket, amit örömmel meg is tettek.

Grünwaldné Takács Aranka a Kiskőrös Rózsája Horgolókör vezetője, Domonyi László Kiskőrös polgármestere, és Csányi Ibolya a Kőrös-Körül Nők Egyesület vezetője (b-j)
A péntek délután négy órakor megrendezésre kerülő ünnepélyes alkalmon jelen volt Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere is, aki hálás köszönetét fejezte ki a kreatív és szorgos kezű asszonyoknak az újabb szemet gyönyörködtető projektjükért. „Káprázatos, amit készítettek, újra megleptek. Csak egy szóval tudom jellemezni az idei karácsonyfát: angyali – tette hozzá a polgármester.
Arató Lóránd evangélikus igazgatólelkész, Pfeifer Ottó evangélikus parókus lelkész, Domonyi László polgármester, és Grünwaldné Takács Aranka (b-j)

A karácsonyfát és a horgolókör minden tagját Arató Lóránd evangélikus igazgatólelkész áldotta meg az alábbi szavakkal, de előtte Pfeifer Ottó evangélikus parókus lelkész gitár kíséretében a „Jöjj, népek Megváltója” című dalt énekelte el a résztvevőkkel közösen.

„Az apró dolgok Istene lepjen meg téged váratlan ajándékaival. Egy kezedre szálló katicabogárral, a szomszédból átszűrődő ismerős dallammal, egy régi könyv illatával, a hegytetőről nyíló kilátással. Az apró dolgok Istene tegye széppé mindennapjaidat. Tapintatos jeleivel és üzeneteivel, egy elismerő biztató szóval, a munkád elvégzése után átjáró békével. Egy téli napfelkelte színpompájával, egy viccel, amit csak úgy elcsípsz az úton. Az apró dolgok Istene mutassa meg neked a világ szépségét. Tárja föl előtted az élet igazi csodáit ma is, holnap is, minden napon.”

A Kiskőrös Rózsája Horgolókör munkáját nagyban segítette ezúttal is a Kőrös-Körül Nők Egyesület, hiszen az alapanyagot ők biztosították a horgolókör tagjai számára.

Az esemény szeretetvendégséggel és beszélgetéssel ért véget.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (47 db kép)
MEGOSZTÁS