Az advent első vasárnapja az ünnepi időszak kezdetét hozza el számunkra, amikor a keresztény közösség várakozással tekint a közelgő karácsonyi ünnep elé. A gyertya meggyújtása az első adventi gyertyával fényt hoz a sötétségbe, szimbolizálva a Jézus Krisztus születésével járó világosságot. Ezen a napon az emberek imádkoznak, és lelkileg készülődnek az eljövendő ünnepre.

Kiskőrös városa a hagyományokhoz híven idén is a főterén együtt gyújtja meg a mást és mást szimbolizáló gyertyákat, ahol a lakóknak minden vasárnap ünnepi gondolatokkal készülnek a lelkészek, illetve az önkormányzat képviselői.

-Hirdetés-

Az első vasárnapi alkalmat a Baptista Gyülekezet Énekkara nyitotta meg, akik énekkel köszöntötték az egybegyűlteket és segítettek ráhangolódni az ünnepi alkalomra.

A Baptista Gyülekezet Énekkara

Győri Gábor, a baptista gyülekezet lelkipásztora Jakab leveléből olvasva köszöntötte az embereket, majd osztotta meg gondolatait, melyben a türelemre hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy néha azt gondoljunk, még van időnk – mégis néha kifutunk belőle.

Győri Gábor, a baptista gyülekezet lelkipásztora
Őt követően Bálink Miklós, a pünkösdi gyülekezet lelkipásztora mondott imát.
Bálink Miklós, a pünkösdi gyülekezet lelkipásztora

Végül Szedmák Tamás, Kiskőrös város alpolgármestere köszöntötte az összegyűlteket. Ünnepi gondolatai mellett köszönetet mondott a Kőrös-Körül Nők Egyesület és a Kiskőrös Rózsája Horgolókör tagjainak a koszorú elkészítéséért, valamint a Kiskőrös Városért Alapítvány tagjainak a betlehem felállításáért.

Kapcsolódó cikk
Elkészült a betlehem és Kiskőrös város adventi koszorúja is
Elkészült a betlehem és Kiskőrös város adventi koszorúja is
Közeledik advent első vasárnapja, így a napokban elkészült a betlehem és Kiskőrös város adventi koszorúja is, melyeket a hagyományoknak megfelelően...
Szedmák Tamás alpolgármester
A beszédek után közösen meggyújtották a koszorún az első gyertyát.
Szedmák Tamás, Bálint Miklós és Győri Gábor

Az alkalom végén a faházban a Kiskőrösi Baptista Gyülekezet várta meleg teával és étellel az embereket a hideg időben.

Jövő héten Pénzes Péter, a Kiskőrösi Református Gyülekezet lelkipásztora és ifj. Gmoser István képviselő gyújtják meg a második gyertyát az adventi koszorún.

Kapcsolódó cikk
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Beköszönt az adventi időszak – hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére
Újra eljött az időszak, amikor előkerülnek a dobozok mélyéről a csillogó díszek, angyalkák, ikonikussá vált diótörő figurák. Égősorok és gyertyaláng...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS