2023. október 31-én aláírták a városi piac építésének II. üteméről szóló vállalkozási szerződést, majd a pályázati projekt alapmunkák megvalósítására irányuló kivitelezési tevékenység megkezdése érdekében 2023. november 30-án reggel kilenc órakor sor került a projekt munkaterületének átadás-átvételére az építtető, a Kőröskom Nonprofit Kft, valamint a kivitelező, a Schlosser-Bau Építőipari, Beruházó- és Kereskedelmi Kft képviselője, továbbá az építtető műszaki ellenőre részéről. A munkaterület átadás-átvételre az építkezés helyszínén, azaz Kiskőrösön, a Piac tér 17. szám alatt került sor – olvasható KŐRÖSKOM Nonprofit Kft Facebook oldalán. 

Kapcsolódó cikk
Aláírták a városi piac építésének II. üteméről szóló vállalkozási szerződését
Aláírták a városi piac építésének II. üteméről szóló vállalkozási szerződését
2017-2018-ban kezdték el tervezni, hogy Kiskőrösön új piaccsarnokot, pontosabban piackomplexumot építenek. A beruházás menetét hol a koronavírus-járvány, hol a gazdasági...
-Hirdetés-

Az építtető részéről Schäffer Tamás, a KŐRÖSKOM Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket a „Helyi termelői piac fejlesztése Kiskőrösön” című, TOP-PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-0009 azonosító számú pályázati projekt kivitelezési munkáinak munkaterület átadás-átvételi eljárása alkalmából. Külön köszöntötte Domonyi Lászlót, Kiskőrös város polgármesterét, Polgár Zalán ügyvezető igazgatót a kivitelező, a Schlosser-Bau Építőipari, Beruházó- és Kereskedelmi Kft. részéről, valamint Markó Istvánt, a projekt műszaki ellenőrét, az Éporg M & Z Bt részéről. 

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy a kiskőrösi városi piac első ütemének átadását követően elindult előkészítő munka sikeres lezárásaként most itt üdvözölhetem a második ütemben érdekelteket – mondta Schäffer Tamás ügyvezető, majd felkérte Domonyi Lászlót, Kiskőrös város polgármesterét, hogy köszöntse ő is a jelenlévőket.

Schäffer Tamás, a KŐRÖSKOM Nonprofit Kt ügyvezető igazgatója köszöntötte a megjelenteket

-Az önkormányzat és a képviselőtestület már régóta megálmodta, hogy Kiskőrösnek legyen egy igazi, városi piaccsarnoka, egy nagyon szép és rendezett piaccal, hiszen a városban a piac egy rendkívül szeretett és kedvelt vásárlási hely. Most tényleg a célegyesbe értünk, hiszen a munkaterület átadását követően 365 nap múlva biztosan mondhatjuk, hogy elkezdődik a kiskőrösi piac ezen a helyszínen. Ahogy azt terveztük, a kiskőrösi piacot és piaccsarnokot igazi helyi termékek értékesítő helyévé szeretnénk kialakítani és reméljük, hogy a kiskőrösiek megszeretik és elfogadják azt, amit mi megálmodtunk nekik – mondta Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere. 

Dajka Adrienne beruházás lebonyolító mérnök ismertette a kivitelezési, építési munkálatokat

A munkaterület átadás-átvételekor jelen volt Dajka Adrienne beruházás lebonyolító mérnök, aki részletesen ismerette milyen kivitelezési, építési munkák valósulnak meg a második ütemben:

-Jelenleg a piaccsarnok első ütemben kialakított részeit látjuk, de a következő időszakban a már elkészült eladótér még ki fog egészülni 8 db üzlethelyiség kialakításával, melyek kb. 25-30 négyzetméteres raktárral és vizesblokkal is rendelkező önálló árusító egységek lesznek, illetve az emeleten egy több mint 300 négyzetméteres eladótér kialakítása fog a második ütemben megvalósulni, valamint két mozgólépcső, továbbá a teher-és személyszállító liftek beépítése van még hátra ezen az épületen belül. Ezen épület folytatásaként egy fedett átjáróval csatlakozó fedett-nyitott piaccsarnok épület épül a Segesvári út irányában. Ez egy közel 650 négyzetméteres fedett-nyitott eladóteret és majdnem 300 négyzetméteres kültéri eladóteret, tehát kültéri árusító teret foglal majd magába. Ebben az épületben a piacfelügyelői iroda és szociális blokk is kiépítésre kerül.

Ami a terület rendezését illeti a piac belső úthálózata is meg fog megújulni, amely egy közforgalom elől elzárt út lesz, elsősorban a gazdasági, feltöltési funkciót fogja ellátni, továbbá a vegyes iparcikk piacnak fog helyet adni az udvar. Az épületek a generáltervező Szabó Ferenc építészmérnök tervei alapján készülnek.

Ezek az alapmunkák, de kapcsolódik ehhez a projekthez két parkoló építés is, melyeknek munkaterület átadását egy későbbi időpontban fogjuk megtartani. Az egyik parkoló a temető másik oldalán, a volt Brinkus ház helyén egy 55 férőhelyes parkoló, a másik pedig Záportározó-tó szervízútja mellett egy 47 férőhelyes parkoló lesz. A mai naptól kezdve a kivitelezőnek 365 napja van a projekt fizikai befejezésére -ismertette a megvalósítandó munkákat Dajka Adrienne. 

Teher-és személyszállító liftek beépítése valósul meg a projekten belül

A tájékoztatót követően sor került a a „Helyi termelői piac fejlesztése Kiskőrösön” című, TOP-PLUSZ-1.1.1-21-BK1-2022-0009 azonosító számú pályázati projekt kivitelezési munkáinak munkaterület átadás-átvételi jegyzőkönyvének aláírására, melyet az építettő képviseletében Schäffer Tamás, a KŐRÖSKOM Nonprofit Kft ügyvezető igazgatója, a vállalkozó/kivitelező részéről Polgár Zalán, a Schlosser-Bau Építőipari, Beruházó- és Kereskedelmi Kft ügyvezető igazgatója, valamint a projekt műszaki ellenőre, az Éporg M & Z Bt részéről Markó István látott el kézjegyével.

A munkaterület átadás-átvételi jegyzőkönyv aláírása (b.-j. Schäffer Tamás, Markó Isvtán, Polgár Zalán)

 

 

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS